To je to što me zanima!

Ruši sve rekorde: ’Luka će biti najbolji Vušković u Hajduku'

I klub vjeruje u Luku. Hajduk je 2019. akademiju nazvao po treneru Luki Kaliterni, a pozdravni govor pročitao je Luka Vušković. Trener seniora Mislav Karoglan dao mu je nedavno pola sata protiv Uranije
Vidi originalni članak

Juniori Hajduka pobijedili su Gabalu i u uzvratu prvoga kola Lige prvaka mladih. Nakon 3-0 u Splitu, "bili" su u Azerbejdžanu ostvarili pobjedu 2-1.

POGLEDAJTE VIDEO: Mladen Grdović na utakmici Hajduka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U uzvratu je gol za 1-1 postigao Luka Vušković. On je zaigrao i u prvom susretu, na Poljudu, te s 15 godina, šest mjeseci i 19 dana postao najmlađi hrvatski igrač koji je ikad nastupio u LP-u mladih. A golom u Gabali postao je najmlađi Hrvat koji je zabio u spomenutom natjecanju.

Lukin pradjed Marko Vušković imao je tri nastupa za Hajduk tijekom Drugog svjetskog rata, poslije je bio i klupski tajnik. Dinastiju Vuškovića u dresu Hajduka nastavio je njegov sin Mario, Lukin djed. Poginuo je 1985. u prometnoj nesreći.

KAO SLOBODAN IGRAČ Iskusno pojačanje: Tomečak u Lokomotivi nakon 14 godina SLAVILI I U AZERBAJDŽANU Hajdukovi juniori prevalili 3500 km pa prošli u drugo kolo LP!

Daniel Vušković, Lukin otac, debitirao je za Hajduk pod Slavenom Bilićem kao jedan od najtalentiranijih u generaciji Marija Carevića i Darija Srne. Sakupio je tri nastupa. Danas radi kao trener u omladinskom pogonu splitskoga kluba.

Dinastiju Vuškovića nastavio je Lukin brat Mario (20). On je za Hajduk odigrao 48 utakmica, zabio tri gola uz dvije asistencije. Danas vrijedi pet milijuna eura i igra za HSV.

- Luka će biti najbolji Vušković, uvjeren sam. Svi mi ostali bili smo stoperi, on može igrati i zadnjeg veznog - opisao je Mario mlađeg brata.

I klub vjeruje u Luku. Hajduk je 2019. akademiju nazvao po treneru Luki Kaliterni, a pozdravni govor pročitao je Luka Vušković. Trener seniora Mislav Karoglan dao mu je nedavno pola sata u prijateljskoj protiv Uranije. Pravila ne dopuštaju da igrač mlađi od 16 godina zaigra za seniore u službenoj utakmici. Čim napuni 16, Luku možemo očekivati u nekoj utakmici HNL-a.

ANALIZA SUĐENJA Suci opet oštetili Rijeku. HNS: Hajdukovac trebao dobiti crveni U19 SALZBURG - DINAMO 2-0 Bodovi ostaju u Austriji: Krasan gol Sahina pred kraj utakmice zapečatio drugi poraz Dinama

  • 15 godina, šest mjeseci i 19 dana imao je kad je debitirao u LP-u mladih
  • 7 utakmica odigrao je Luka za juniore Hajduka ove sezone
  • 2 gola zabio je za juniore Hajduka
  • 4 generacije Vuškovića igrale su u Hajduku
Idi na 24sata

Komentari 23

  • Antitovar ** 06.10.2022.

    ...umiru od stida !

  • Mali Perica11 06.10.2022.

    svi kojima su preci bili partizani imaju veliku budoćnost u Hajduku.......a to je u Hajduku tako, za njih se nađe i stipendija i novaci sve što treba ...u Hajduku uspijeti ne mogu djeca hrvatskih branitelja .....jednostavno ne mogu....Modrić, Vrsaljko, Perišić,Pašalić,Moro, Brkljača.......itd itd....jednostavno to je tako ....mali Ljubičičić vjerojatno nije dite nikakvog partizana i zato su ga otrali u LASK.

  • mlado staro život cili 06.10.2022.

    Luka samo naprijed bit ceš veliki igrač. Paj.ceki na aparatima ponovno Hajdukov pomladak jedan od nejvecih talenata nogometa, dok oni sebi vuku kocka.re i probisvjete,

Komentiraj...
Vidi sve komentare