To je to što me zanima!

Rudešani: 'Ne želimo se igrati pokvarenog telefona. Neka svatko dođe u dresu kojem želi'

Kako smo i mi gosti na stadionu u Kranjčevićevoj, sada jedino možemo ponovno poslušati policiju, objavili su iz zagrebačkog kluba
Vidi originalni članak

Dane uoči susreta Rudeša i Dinama u 9. kolu HNL-a (nedjelja, 19:15 sati) začinila je zabrana gostujućih dresova na domaćoj tribini stadiona u Kranjčevićevoj. Rudešani su objavili informaciju u ponedjeljak, a zatim u srijedu ponovili isto tvrdeći i dalje da je takav bio naputak PU zagrebačke.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo - Slaven 3-0

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Tijekom subote priopćenjem se oglasila i policija te ustvrdila da je Rudeš, ustvari, nadležan za takve odluke.

- Naime, ukoliko je donesena, radi se isključivo o odluci koja je u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja, koju donosi u okviru svojih dužnosti temeljem procjene izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju i provedbi mjera radi njihovog sprječavanja - objavili su iz PU zagrebačke, između ostalog.

PREBACIVANJE LOPTE Policija demantirala Rudeš: 'Mi ne branimo Dinamova obilježja'

Na stadion u bilo kakvom dresu

No, samo nekoliko sati kasnije, Rudeš je odlučio izdati novo priopćenje kojim opovrgava navode policije.

- Ne želimo se igrati 'pokvarenog telefona'. I NK Rudeš je gost na stadionu u Kranjčevićevoj, te sada jedino možemo – ponovno poslušati policiju i prema njezinom naputku reći – neka na stadion svatko dođe s obilježjima kluba za kojeg navija - uvodni je dio priopćenja koji se dalje nastavlja:

- Nakon medijske hajke kako je NK Rudeš zabranio dolazak navijačima na utakmicu s Dinamovim obilježjima na zapadnu, odnosno tzv. domaću tribinu te komentar policije da to nije njihova odluka, ne želimo se igrati 'pokvarenog telefona' te ulaziti u rasprave.
Naime, uoči početka lige održan je sastanak s povjerenicima za sigurnost klubova koji sudjeluju u natjecanjima. Tom prilikom povjerenik za sigurnost našeg kluba prisustvovao je istom u službenim prostorijama odjela za osiguranja PUZ-a. Tom su prilikom svim prisutnim sudionicima izdana jasna uputstva o sigurnosnim protokolima, a sve u svrhu sprečavanja nasilja na športskim natjecanjima.

SPLIĆANIN VODI ZAGREPČANE Trener Rudeša: Živim u Zagrebu već 18 godina, nemam posebnih afiniteta za pobijediti Dinamo

Navedena uputstva su primijenjena na svim dosadašnjim domaćim utakmicama našeg kluba, a sve u uskoj suradnji s nadležnim pripadnicima odjela za osiguranja PUZ-a.

'Dužni smo postupati po nalogu policije'

Samom činjenicom da u zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22 ), a poglavito u članku 5., stavak 3. istog stoji da: Organizator športskog natjecanja dužan je postupati po nalogu policije glede poduzimanja mjera sigurnosti u postupku pripreme organiziranja i održavanja športskog natjecanja.

Iz gore navedenog je evidentno da je organizator dužan postupati po nalogu policije. Samim time tvrdnja od strane PUZ-a kako nisu izdavani nikakvi naputci o sigurnosti ne stoji, a što je bilo vidljivo i na prethodno odigranim utakmica na kojima su primjenjivana ista pravila.

SAMIR TOPLAK ZA 24SATA: 'Za Dinamo je neuspjeh igrati ovakvu Konferencijsku ligu, a Jakiru zavidim na jednoj stvari'

Dakle, NK Rudeš je sve svoje obveze ispunjavao. Ali kako smo i mi gosti na stadionu u Kranjčevićevoj, sada jedino možemo – ponovno poslušati policiju – te prema njezinom naputku reći – neka na stadion svatko dođe s obilježjima kluba za kojeg navija.
U nedjelju želimo da je fokus samo na nogometu i neka svi uživaju na stadionu - stoji u objavi NK Rudeša.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Ja ja i ona 24.09.2023.

    Vidla žaba da konja potkivaju pa i ona digla nogu, aj bilo bi jasno da dolazi klub konkurent dinamu pa eto mogli bi se umiješati dinamovi navijači al ovako će bbb navijati protiv bbb? nemaju ni navijače al bitno da je ulaznica 15e

  • Uhljeb_ 23.09.2023.

    Karte koštaju kao da igramo derbi sa hajdukom, ona za 15 eura

  • Pra&vica 23.09.2023.

    Polako ali sigurno svi oni koji su ili se osjecaju " Zagrepcanci" postaju taoci u vlastitom gradu i gradjani drugog reda gdje neki smutljivci unose takav " novi" red, to jest nered da polako vise se naprosto u vlastitom gradu ne osjecas " k'o doma" !!! To postaje zabrinjavajuce !

Komentiraj...
Vidi sve komentare