To je to što me zanima!

Eurosport se ispričao što je Đokovića proglasio Hrvatom

Eurosport je napravio gaf prilikom čestitke Novaku Đokoviću. Naime, umjesto srpske zastave na društvenim mrežama čestitao mu je uz hrvatsku
Vidi originalni članak

Novak Đoković (37) u velikom finalu Olimpijskih igara pobijedio je Carlosa Alcaraza (21) 7-6, 7-6. Čestitke srpskom tenisaču stizale su sa svih strana, od kolega sportaša, političara pa čak i televizijskih kuća. Međutim, jedna od najpoznatijih televizijskih kuća napravila je malu grešku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Eurosport je objavio snimku Đokovićevog posljednjeg gema i posvetio mu objavu, ali je na kraju stavio hrvatsku umjesto srpske zastave.

ZAPLAKAO OD SREĆE Đoković: Preponosan sam što sam osvojio ovo zlato za Srbiju! Ovo je moj najveći uspjeh...

"San je ostvaren. Nevjerojatne scene Đokovićevog osvajanja Olimpijskog turnira u singlu, samo pogledajte koliko mu znači osvajanje zlata" napisao je Eurosport.

Propust je razbjesnio javnost u Srbiji, a Eurosport je brzo ispravio grešku i ispričao se.

"Duboko žalimo zbog greške koja je napravljena prilikom izbora emotikona zastave za objavu na društvenoj mreži i iskreno se ispričavamo. Još jednom čestitamo Novaku na zaista povijesnom trenutku za njega i njegovu zemlju", poručili su iz TV kuće.

Đoković zaista ima hrvatske korijene s majčine strane. Njegov djed s majčine strane, Zdenko Žagar, rođen je u Vinkovcima i zbog posla se preselio u Beograd gdje je nastavio živjeti. Zdenko je za sebe uvijek govorio da je Hrvat.

NAKON OSVOJENOG ZLATA Srpski mediji podivljali: 'Sram vas sve bilo! Uz Đokovićevo ime stavili su hrvatsku zastavu...'

- Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, također je rođena u istom mjestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se poslije vjenčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvijek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla - ispričao je Zdenko jednom prilikom za srpski portal Nova S.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nori 🖖 05.08.2024.

    A kad će se nama ispričati ?

  • patrijot 05.08.2024.

    Uopće nisu pogrišili iako su mogli staviti i crnogorsku.Srpska bi eventualno mogla biti treća.

  • Mr. Pickles 05.08.2024.

    U čemu je problem? Pa on je mislim 2007 rekao "to je isto" 🇭🇷🇷🇸😂, nek mu ovo stave- 🇽🇰

Komentiraj...
Vidi sve komentare