To je to što me zanima!

Poljska obrana na iskušenju na gostovanju kod Seville...

Slask je u prošloj fazi napravio ogroman posao izbacivši Club Brugge, ali danas ga očekuje jača Sevilla koja je usprkos porazu u Primeri pokazala obećavajuću igru
Vidi originalni članak

Sevilla je u prvom kolu španjolskog prvenstva poražena na domaćem terenu sa 3-1 od Atletico Madrida, ali dojam koji su ostavili puleni Unaija Emerya uopće nije loš, pogotovo kada u obzir uzmemo činjenicu da je ovog ljeta rasprodana gotovo čitava momčad. Domaćin je u tom susretu zaslužio osvajanje barem jednog boda, ali ako ništa navijači bar imaju razloga za optimizam pred nastavak sezone.

- Poljsku momčad mnogi ne shvaćaju najozbiljnije, ali ja sam uvjeren kako nas Slask može iznenaditi. Poljska liga ne spada u neke "lijeve", bezvezne lige. Možda je to momčad nepoznata španjolskoj javnosti, no ako bolje pogledate njihov kadar i prošle utakmice vidjet ćete kako je to vrlo kvalitetna ekipa. Trenutno ne stoje najbolje u nacionalnoj ligi, ali to je manje-više ista ekipa koja je osvojila naslov pred dvije godine, te zato očekujem tešku utakmicu. Stoga dajemo maksimalan prioritet današnjem susretu kako nam se ne bi dogodila nikakva neugodna iznenađenja - pokazao je respekt prema gostima iz Poljske trener Seville Unai Emery.

U utakmici protiv Atletica teško se ozlijedio stoper Nicolas Pareja koji će pauzirati najmanje dva mjeseca, te je Emery ostao sa samo dva iskusna stopera (Fazio i Cala), te mladom Israelu Puertu. Stopersku poziciju u nuždi mogu pokriti i Fernando Navarro i Vicente Iborra, ali može se očekivati neki brzi transfer u sljedećih nekoliko dana. Osim njega za nastup ne konkurira niti novi portugalski bek Carriço kojeg nije bilo niti u prvom prvenstvenom kolu. U odnosu na prvo kolo prvenstva Sevilla će danas biti jača za Calu i Fernanda Navarra, a jedan od njih dvojice biti će par Federica Fazija na stoperu. Vicente Iborra koji je tek pred neki dan potpisao za Sevillu na brzinu je ubačen na europsku listu, te danas konkurira za nastup. Od prije je izvan pogona i Jose Antonio Reyes.

Utakmica s Club Bruggeom je pokazala, ali i dokazala kako ne pobijedi uvijek favorizirana ekipa, odnosno papirnati favorit, nego ona koja pokaže više na terenu. Naime, Slask je u trećem pretkolu odradio ogroman posao izbacivši Belgijance, no sada će imati kud i kamo teži posao. Svjesni su u štabu Slaska što ih čeka na Sanchez Pizjuanu, no bijelu su zastavu bacili u smeće te će se svim snagama boriti kako bi izborili grupnu fazu Europske lige.

Uz kvalitetnog domaćina goste očekuju i velike vrućine čemu je osobno svjedočio i sam trener Levy:

- U ponedjeljak sam se vratio iz Seville i mogu samo potvrditi svoje riječi od prije kako nas ništa teže nije moglo dopasti kada je ždrijeb obavljen. Uz to imat ćemo i velikih problema s temperaturom. Utakmica s Atletico Madridom je krenula u 23 sata, a tada je bilo 40 stupnjeva. Bit će ovo veliki ispit za nas i naše mogućnosti, no spremni smo za borbu. Umor nam ne smije biti alibi. Imali smo dovoljno dana za odmor. Moramo igrati bolje nego s Club Bruggeom, popeti se u visinu njihovih mogućnosti, jer ćemo jedino tako imati šansu za dobar rezultat. Ekipa su koja je pokrivena s dva podjednako kvalitetna igrača na istoj poziciji, što je olakotna okolnost za domaćeg trenera.

Iznenađenja se ne bi trebala dogoditi kada je u pitanju početni sastav. Levy raspolaže sa svim snagama te bi u Sevilli trebali vidjeti najbolje što mogu ponuditi. Jedini koji se nije našao na popisu putnika jeste važan branič Grodzicki, no on vuče ozljedu od početka sezone te njegov izostanak nije nikakva novost.

Obrana Slaska će imati ključnu ulogu na putu do pozitivnog rezultata. U ovoj će utakmici biti na velikom iskušenju, najvećem do sada.

- Ovo je veliki izazov za nas i znamo kako dosta toga ovisi o nama. Ipak, moramo odigrati kao kolektiv, i obrambeni i napadački, inače nećemo ostvariti dobar rezultat uoči uzvrata - kazao je branič Socha.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mbitunjac 22.08.2013.

    ahhah koja frizura u rakitića :D iskreno bolje mu stoji kad ima kratku kosu

  • rjd 22.08.2013.

    ajmo skupit neke novce i poslat rakiticu da se osisa, vec mi ga je postalo zao, vjerovatno je tamo skupo sisanje

  • Boozer 22.08.2013.

    slika se ubila za brazzers

Komentiraj...
Vidi sve komentare