To je to što me zanima!

Pogledajte golijadu u Varšavi: Volejčina Sose i dva prvijenca mladih dinamovaca u 7 minuta!

POLJSKA - HRVATSKA 3-3 "Vatreni" u Varšavi na Nacionalnom stadionu odigrali ludu utakmicu u kojoj smo mogli vidjeti šest golova u manje od 70 minuta igre
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je šok odmah na otvaranju utakmice protiv Poljske u četvrtom kolu Lige nacija. Na velebnom Nacionalnom stadionu u Varšavi, “vatreni” su primili gol već u petoj minuti. Nakon izgubljene lopte Hrvatske, Poljaci su krenuli graditi napad s lijeve strane, gdje se nalazio Kacper Urbinski, kojeg je pratio Ivan Perišić. Urbinski je, nakon kratkog “bicikla”, zasjekao prema desnoj strani i krenuo prema sredini.

Hrvatska obrana ostala je duboko i nije održavala liniju, a napadač je sjajnom dubinskom loptom izbacio dva naša igrača i gurnuo Piotra Zielinskog u situaciju da se nalazi na nekih 15-ak metara od gola Dominika Livakovića. Veznjak Poljske nije dugo dvojio i odmah je opalio lijevom nogom. Loptu je na putu prema golu lagano dirnuo Martin Erlić, dovoljno da završi iznad ruke Livakovića i uđe u gol.

Pogledajte gol Poljske OVDJE.

NAJAVIO UTAKMICU Bjelica o Modriću, 'vatrenima' i zašto Dalić ne zove više igrača iz HNL-a: 'Taj čovjek je fenomen'

Hrvatska nije dobro izgledala, mučili smo se uopće doći do gola protivnika, a onda nas je u igru vratila “bomba” Borne Sose iz 19. minute. Luka Modrić je izveo slobodan udarac nedaleko od sredine terena, obrana Poljaka odbila je loptu, a Sosa je natrčao i neobranjivo prednjim volejem pogodio u lijevi gornji kut gola Marcina Błuka, vraćajući “vatrene” u igru.

Fenomenalan gol Sose pogledajte OVDJE.

BORBA ZA MJESTO U NAPADU Budimir trpa, ali evo zbog čega je mladi Matanović u prednosti

Potpuni preokret Hrvatskoj donio je Petar Sučić samo šest minuta kasnije. Igrač koji živi najbolje dane svog nogometnog života dobio je loptu od Martina Baturine na lijevoj strani, nakon lagane varke tijelom Sučić se odlučio se na udarac lijevom nogom i neobranjivo pogodio donji kut Bulkina gola. Prvijenac u četvrtom nastupu za Dinamova dragulja.

Pogledajte prvijenac Petra Sučića za reprezentaciju OVDJE.

Veznjak Dinama samo dvije minute kasnije uzvratio je klupskom kolegi na asistenciji. Dobio je loptu na rubu kaznenog prostora, gurnu je prema Baturini koji je sam izbio pred golmana i lagano ispod njega, vrhom kopačke, zabio za pravi munjeviti odgovor "vatrenih". I njemu je to bio prvijenac u šestom nastupu.

UGASIO JE KOMENTARE Debi iz noćne more za igrača Osijeka. Skrivio penal pa se rasplakao nakon poraza BiH

Pogledajte prvijenac Baturine za reprezentaciju OVDJE.

Da Poljaci nisu "položili oružje" nakon preokreta pokazali su u 45. minuti. Modriće je ušao u duel sa Zelinskim i taman kada se činilo da je kapetan Hrvatske osvojio loptu, veznjak Intera je s poda uspio proslijediti loptu prema Jakubu Kaminskom koji ju je odložio do Nicoli Zalewskom. Veznjak Rome opalio iz slične pozicije kao i Zielinski na početku utakmice i zabio. Nekoliko minuta kasnije veliku priliku za izjednačenje imao je Karol Swiderski, no Livaković je to obranio.

Pogledajte drugi gol Poljske OVDJE.

'VATRENI' BLIZU ČETVRTFINALU Poljska - Hrvatska 3-3: Golijada u Varšavi, prvijenci za Baturinu i Sučića, Livaković dobio crveni

Imala je Hrvatska u drugom poluvremenu još prilika da se ponovno odvoji rezultatski preko Peršića, Budimira i Matanovića, no Bulka je zaključao gol našima. To je na naplatu došlo u 68. minuti kada je jednu dugu loptu prihvatio Robert Lewandowski koji se odhrvao s Erlićem. Kada ju je primirio, vratio je povratno ka Sebastianu Szymanskom koji se oslobodio na udarac i lijevom nogom s ruba šesnaesterca pogodio donji kut Livakovićeva gola.

Pogledajte izjednačujući gol Poljske OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Doktor Petkoviić 15.10.2024.

    Tommy g outeru,si videl Dinamovu skolu? Daj sad dva glupa clanka o letvi i dundovu...

  • moja cetina 15.10.2024.

    daliću ajde ća,Bilića za izbornika!

  • likalnik 15.10.2024.

    A ste videli kak je Perišić sreten dok se lopta?! Jedino mu Dalić daje priliku igrati….h klubu samo sedi na klupi! 🤭

Komentiraj...
Vidi sve komentare