To je to što me zanima!

Ovo su svi Modrićevi trofeji...

Hrvatski kapetan je u karijeri osvojio 33 trofeja nakon što je Real osvojio europski superkup pobjedom nad Atalantom (2-0). Modrić dijeli i rekord za najviše osvojenih Ligi prvaka (šest)
Vidi originalni članak

Pored svih zvijezda u kraljevskoj svlačionici jedna je najsjajnija. Tijekom posljednjih desetak godina ustvari je malo igrača koji su bili bolji od Luke Modrića (38). Hrvatski maestro u srijedu je osvojio 27. trofej s Real Madridom. Do sada je držao rekord zajedno s Nachom Fernandezom, koji je ovog ljeta otišao iz kluba. Modrić je prošle sezone s "kraljevskim klubom" osvojio Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo, a sada je po peti put osvojio europski superkup, što je još jedan rekord kojeg dijeli s Carvajalom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U svlačionici koja je vrvjela izvanserijskim igračima svjetske klase i u koju dolaze nove zvijezde, tek rijetki ostaju toliko vremena. Nema više Marcela, Casemira, Cristiana Ronalda, za saudijskim milijunima otišao je i Karim Benzema. Samo je hrvatski kapetan i dalje tu. Dijamant koji sjaji i s 38 godina i piše povijest Reala.

Modrić se kalio u dresu Zrinjskog i zaprešićkog Intera, stasao u majstora u Dinamu, a u Tottenhamu napravio iskorak. U Realu je postao legenda. Igrao je za pet klubova u karijeri, no u samo dva je osvajao trofeje, njih ukupno 31! Samo dva trofeja više ima veliki Cristiano Ronaldo. Najtrofejniji igrači u povijesti nogometa su Lionel Messi i Daniel Alves koji su osvojili čak 43.

Najveća želja mu je osvojiti trofej s Hrvatskom, ali nažalost, do sada to nije uspio. Taj trofej dobio bi posebno mjesto u vitrinama pored brojnih 'uhatih' trofeja'. Ako se to i ne dogodi, uvijek će imati uspomenu na Rusiju i Katar. Kada ga uhvati nostalgija, može pogledati svjetsko srebro i broncu koje ponosno sjaje, kao i srebro iz Lige nacija. Tu je bio najbliže trofeju, Španjolci su nas pobijedili na penale.

I u Tottenhamu se zamalo domogao trofeja, ali je izgubio 2009. godine od Manchester Uniteda u finalu Liga kupa. Bilo mu je to jedino finale sa Spursima, dok je s Interom Zaprešićem u sezoni 2004/2005. osvojio drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu iza Hajduka. Doduše, Luka je otišao na polusezoni, a mnogi smatraju da je to odlučilo prvaka.

I vjerujemo kako neće stati na ovoj brojci. Real je s igračima poput Modrića, Mbappéa, Viniciusa i Bellinghama prvi favorit za osvajanje LP-a, a obzirom kako pazi na svoje tijelo i da i dalje igra briljantno, pred njim su još barem dvije sezone. A to znači još prilika da obogati svoje vitrine, samo je pitanje u čijem dresu. Reala, Dinama, nekog saudijskog kluba... Odlučuje samo on.

Svi Modrićevi trofeji 

  • Real Madrid: 6x Liga prvaka, 5x španjolski superkup, 5x Svjetsko klupsko prvenstvo, 4x La Liga, 5x europski superkup, 2x španjolski kup
  • Dinamo: 3x HNL, 2x hrvatski kup, 1x hrvatski superkup  
Idi na 24sata

Komentari 21

  • šb-dn 15.08.2024.

    Luka svetska legenda, nogomet pratim i igram već 30 godina i da mi je netko prije 20 godina rekao da će neki igrač u Realu igrati sa 38 rekao bih da je lud pogotovo sa malog tržišta kao što je Hrvatska. Sa 31 godinu su odlazili iz Reala prvi galacticosi već kao višak. A bili su redom španjolci, brazilci, englezi i francuzi. Naklon do poda majstore, najveći si što je igrao na poziciji veznog samo Zidane stane u isti red.

  • abcba 15.08.2024.

    Dali se on sam sjeća svih???

  • Nabocana do bola 15.08.2024.

    sijecanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare