To je to što me zanima!

Osijek na potopljenom terenu pobijedio Varteks, Rijeka prošla Neretvanac uz prvijenac Andrića

VARTEKS - OSIJEK 1-3 Momčad Federica Coppitellija prošla je u osminu finala hrvatskog kupa golovima Solde u 8. minuti, Jakupovića iz 61. i. Lime iz 74. Utješan gol domaćina zabio je Glavica
Vidi originalni članak

Osijek je prošao u osminu finala Kupa pobjedom protiv Varteksa 3-1. Momčad Federica Coppitellija odlično je otvorila utakmicu, a već u 8. minuti Hernani je imao izglednu priliku. Minutu kasnije, Osijek je poveo pogotkom Marka Solde, koji je zabio na asistenciju Domagoja Bukvića. U prvom dijelu utakmicu je otežavala jaka kiša, koja je i teren učinila vrlo teškim za igru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gosti su dominirali utakmicom, a priliku za povećanje vodstva imali su u 40. minuti kada je Banfić obranio Pušićev udarac s ruba kaznenog prostora. Lopta je došla do Hernanija, koji je iz velike blizine pogodio prečku. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Osijeka.

ŠESNAESTINA FINALA KUPA VIDEO Bilogora - Hajduk 0-4: 'Bili' riješili utakmicu u drugom dijelu, Torcida prekinula susret

U 55. minuti Varteks je imao najbolju šansu za izjednačenje, kada je udarac Kanceljaka sa 18 metara prošao tik uz vratnicu. Nakon te propuštene prilike, Osijek je ponovno zavladao terenom i u 61. minuti praktički riješio utakmicu. Arnel Jakupović postigao je svoj prvi pogodak u dresu "bijelo-plavih". Pušić je poslao sjajnu loptu u prostor, a Jakupović je u situaciji jedan na jedan s golmanom ostao miran.

KOMENTAR Kapetan mlade reprezentacije samo se čudom može vratiti na gol! A Slaven nije ispao od 1997.

Samo dvije minute kasnije, napadač je mogao zabiti i drugi pogodak. Nakon greške domaće obrane, Jakupović je imao pred sobom prazan gol koji je branio samo jedan branič Varteksa, ali je pucao ravno u njega. Za 3-0 u 74. minuti pogodio je Pedro Lima, kojeg je Jugović gurnuo u mat situaciju, a Lima je bio precizan.

Utješni gol za konačnih 3-1 zabio je Dejan Glavica. Nakon ubačaja s lijeve strane, veznjak se najbolje snašao u kaznenom prostoru i poslao loptu iza leđa Malenice.

Rijeka također prošla s 3-1

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u osminu finala hrvatskog Kupa nakon što su na Rujevici u susretu 16-ine finala porazili Neretvanac sa 3-1. Utakmica se trebala igrati na stadionu četvrtoligaša iz doline Neretve, međutim kako Neretvanac nije mogao osigurati minimalne sigurnosne standarde na svom stadionu, utakmica se igrala na Rujevici.

Rijeka je povela u 10. minuti golom Komnena Andrića kojem je to bio prvijenac u klubu s Kvarnera.

Bogojević je uputio prizemni ubačaj na vrh peterca, a Andrić postavio nogu za 1-0. U 33. minuti je Fruk sjajnom dubinskom loptom pronašao Pašalića koji je izašao sam pred suparničkog vratara i rutinski poentirao za 2-0.

U 60. minuti Rijeka je zabila i treći gol. Fruk je ubacio na drugu vratnicu, Perica glavom pogodio gredu, a odbijenu loptu kapetan Radeljić poslao iza vratara Neretvanca.

Konačnih 3-1 postavio je Krešimir Medić u 83. minuti pogodivši sa 20 metara.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mileskoric 19.09.2024.

    Pojacanje od mil eura,ne znam jel kriv teren i uvjeti(nez kak je u slovenskoj) al 3 zicera protiv 4.ligasa promasit,jedan je bio prazan gol Drugo "pojacanje" hernani isto 2 put prazan gol promasio,al dobro aj on stv je naviko na dobre uvjete,stadion u var odnsono travnjak danas je bio teski uzas,hvala bogu nema ozljeda...

  • noelsz 18.09.2024.

    Lijep gol Neretvanca s 25 m, dečki su zaslužili zabiti jer su se trudili, Rijeka tako-tako, izgleda da im ne ide na Rujevici kad su gosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare