To je to što me zanima!

Novi Hajdukov sportski direktor ispao je dvaput iz lige u bivšem klubu, kritizirale su ga i legende

U tri godine rada u Troyesu, dvaput je ispao iz lige - prvo u Ligue 2, a potom i u treći rang francuskog nogometa. Početkom svibnja Vitali je svjedočio pravom kaosu na utakmici Troyes - Valenciennes
Vidi originalni članak

Francouis Vitali novi je sportski direktor Hajduka, a radi se o 48-godišnjaku bogatog iskustva. Posljednji angažman prije Hajduka imao je u francuskom Troyesu, a najveći dio karijere proveo je u Lilleu. U Troyesu mu je City Group (mreža klubova kojima upravljaju vlasnici Manchester Cityja) dala odriješene ruke u vođenju sportske politike, ali bilo je to turbulentno razdoblje.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U tri godine rada u Troyesu, dvaput je ispao iz lige - prvo u Ligue 2, a potom i u National ligu, odnosno treći rang francuskog nogometa. Početkom svibnja Vitali je svjedočio pravom kaosu na utakmici Troyes - Valenciennes. Nezadovoljni navijači u jednom su trenutku počeli bacati baklje na teren, a igrači Troyesa su uzvratili tako štu su baklje vraćali među navijače. 

Epilog kaosa bio je sljedeći: Igrači su kažnjeni s po nekoliko utakmica neigranja, Troyesu je oduzet jedan bod, dok je i Vitali zbog nesportskog ponašanja prošao sa suspenzijom. Na kraju je Troyes ostao u Ligue 2 zbog Bordeauxa koji je proglasio bankrot. Novog sportskog direktora Hajduka kritizirao je i bivši igrač Troyesa Jerome Rothen

- Neka se City gubi. Troyes je s njima postao katastrofa. Prvo zadnji u Ligue 1 i ispadanje, a sada i na dnu Ligue 2. Ne trebaju nam - rekao je Rothen na što je Vitali odgovorio:

ŠTO GLEDATI? Sportski vodič za vikend: Važan dvoboj Davis Cupa, Formula 1 i noćni spektakl u UFC-u...

- Volio to on ili ne, ali nogomet evoluira. Nogomet postaje globalan i to je ono što treba francuskom nogometu. Čak ću reći da Francuskoj treba više investitora kao City. 

6. KOLO HNL-A Dinamo - Hajduk: Evo gdje gledati prvi vječni derbi sezone

Tri mjeseca nakon rada u Troyesu Vitali je stigao u Hajduk i čini se da ga očekuje još jedan težak posao...

Idi na 24sata

Komentari 29

  • pipolino 13.09.2024.

    Zato su toga "stručnjaka" i doveli. Da im pokaže put prema 2. ligi.

  • Trag u beskraju 13.09.2024.

    Zato su ga i doveli u Hajduk, jer je dobar stručnjak za poslati klub u niži rang natjecanja!? Izgleda da je ulica koja vodi Hajduk sve nesposobnija.

  • Crni_petar 13.09.2024.

    ovaj ce sad dobit 10 milijuna za pojačanja, a jadni kaleta nece

Komentiraj...
Vidi sve komentare