To je to što me zanima!

Nominirajte trenera: Ivković, Pamić, Cico, Vaha ili stranac?

Novim otkazom Jurčiću ekspresno su počela nagađanja oko njegovog nasljednika na klupi Dinama. Na vama je da nominirate trenera među ponuđenim kandidatima
Vidi originalni članak

Dinamo možda živi vječno, ali njegovi treneri zasigurno ne. Zdravko Mamić mijenja ih češće nego čarape - u 12 godina promijenio je 16 trenera, a sinoć je uručio čak 22. otkaz! No za razliku od drugih trenera Kruno Jurčić je posebna priča. S podsmijehom je dočekan njegov treći povratak krajem prošle godine, no u trećem mandatu nije navršio ni godišnjicu.

Nakon što je odjeknula vijest da je Jurčiću izglasano nepovjerenje nakon utakmice Dinama i Austrije Beč ekspresno su počela nagađanja o novom nasljedniku. Tome je pridonio i sam Mamić, koji je već iznio potencijalna imena za klupu Dinama.

Tomislav Ivković

Trener Dinamove filijale Lokomotive pokazao se kao nogometni znalac te je s klubom s Kajzerice do utakmice s 'modrima' držao čelnu poziciju u prvenstvu. Iznenadio je pobjedom nad Dinamo Minskom te pokazao da je njegova momčad u budućnosti spremna za velike stvari.

- Znate li koliko Mamić voli čokoladu? Strahovito! Ali, znate koliko voli Jurčića? Još više nego čokoladu. Onda znate kakve su mi šanse da postanem trener Dinama - rekao je prije nekoliko dana Ivković.

No ljubav prema Jurčiću je sinoć puknula...

Igor Pamić

Trener Istre 1961 svojim čvrstim karakterom, strogošću i disciplinom bio bi prikladno rješenje da dovede u red Dinamove igrače, no takvi poput Vahida Halilhodžića, nisu se previše zadržali na Maksimiru jer mjesta za dva šefa nema. Iako bi čvrsta ruka bila poželjna u momčadi, Pamićev oštar jezik nije mu najbolja preporuka za dolazak u Dinamo.

Zlatko Kranjčar

Zlatko Kranjčar? Cico neka dođe ujutro za trenera, ali da sportski živi. On je institucija Dinama, Zagreba i Hrvatske, ali navlačite mene sada na tanak led da bi ga onda vi svi ismijavali. Kažem, neka krene odmah večeras za Zagreb, ali ne može piti, rekao je Zdravko Mamić na izvanrednoj press konferenciji.

Iz ovoga se da naslutiti da je između Mamića i obitelji Kranjčar 'zakopana stara ratna sjekira', a dolazak legendarnog Cice bio bi sjajan potez za atmosferu i navijače, ali i igrače. No pitanje je što sam Kranjčar misli o tome i jesu li neke stare priče između njih dvojice završene.

Vahid Halilhodžić

Pravi trener? Vahid Halilhodžić. Ipak, njega nije smijenila narav Zdravka Mamića nego je sam otišao. Iako je on prevario i Dinamo i mene i sve vas - ako želi neka se sutra vrati u Dinamo, iznenadio je izvršni predsjednik 'modrih' na 'pressici' i otvorio nagađanja o povratku BiH stratega kojeg mnogi smatraju da je bio najbolji Dinamov trener u Mamićevoj eri.

Srušio je Villareal, uveo disciplinu u momčad, no dva ega u klubu nisu mogla dugo opstati. Uslijedila je svađa, a Vaha je morao otići. Pitanje i njegovog povratka ovisi u kakvom odnosu su trenutno Mamić i Halilhodžić.

Strani trener

Osim Vahida Halilhodžića Dinamo za vrijeme Mamićeve vladavine nije imao stranog trenera. Uspije li Mamić angažirati kvalitetnog međunarodnog stručnjaka 'modri' bi mogli dobiti konture ozbiljne europske momčadi, no postavlja se pitanje ima li mjesta za pravog trenera s obzirom na cijenu, ali i navike u klubu u kojem se domaći treneri mijenjaju kao čarape.

Idi na 24sata

Komentari 355

  • superpolicajac 23.08.2013.

    Kome treba trener kad je u Dinamu Mamić Bog!

  • baltazarrr 23.08.2013.

    Cico, Vaha mogu doci samo ako nemju karaktera i samopostovanja,, jer se Mamic igra sa trenerima kao sa malom djecicom, svaki normalan covjek se nebi vratio na klupu dinama...to je uradio poltron Jurcic i drago mi je sto je ovako zavrsio

  • KikoCH 23.08.2013.

    Kada jedan trener iz "malog" Kluba kao sto je NK Zminj, profilira 9 prvoligaskih igraca, kada dovede Klub kao sto je NK Karlovac iz 3.HNL u 1.HNL, kada uspjesno odrzava NK Istru 1961 na zivotu u gornjem dijelu tablice, onda takav trener ima neospornu kvalitetu i zasluzuje dobiti sansu voditi i najveci hrvatski Klub. Naravno rijec je o Igoru Pamicu!!! Da ima ostar jezik, ima, ali postenje i iskrenost su zapravo problemi za "one" koji se dvoume takvom treneru pruziti priliku. Vrijeme je da se pocne cijeniti strucnost i ljudskost, a ne uvijek traziti negativnosti...tko je savrsen!!! Zelim iskreno sve najbolje Dinamu i hrvatskom nogometu uz cestitke Rijeci na jucerasnjoj prezentaciji. Zdravku zelim da ne donosi odluke iz glave i srca, pokusaj sa osjecajem koji dolazi iz trbuha...

Komentiraj...
Vidi sve komentare