To je to što me zanima!

Nastupi hrvatskih sportaša: Iz Pariza većinom dobre vijesti!

Strijelci Maričić i Gorša sutra će se od 12 sati boriti za medalju u finalu zračne puške na 10 metara. Vaterpolisti su pobijedili, kao i Donna Vekić, a braća Sinković bez problema izborila polufinale...
Vidi originalni članak

I drugi je dan natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu protekao većinom odlično za hrvatske sportaše, a osobito su se istaknuli strijelci Miran Maričić i Petar Gorša. Uspješno otvaranje turnira imali su vaterpolisti, a pohod na četvrto odličje najavili su i veslači Martin i Valent Sinković.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Maričić i Gorša plasirali su se u finale zračne puške na 10 metara. Maričić je plasman u finale ostvario kao četvrti u kvalifikacijama s ukupno 631,3 bodova, dok je  Gorša kvalifikacije završio kao osmi sa 629.8 bodova. Najbolji je u kvalifikacijama bio Kinez Lihao Sheng s ukupno 631.7 bodova. Finale je na rasporedu u ponedjeljak u 12 sati.  

Braća Sinković plasirali su se u polufinale dvojca i svoje četvrte olimpijske igre otvorili su pobjedom. U svojoj kvalifikacijskoj skupini bili su prvi s vremenom  6:35.28, dok su drugi bili Rumunji Florin Arteni i Florin Sorin Lehaci (6:40.29), a treća litvanska posada (6:44.59). Polufinale je na rasporedu u srijedu  u 10.34. 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je Olimpijske igre u Parizu pobjedom protiv Crne Gore sa 11-8 (3-1, 2-4, 3-1, 3-2). Najefikasniji igrači u redovima aktualnih svjetskih prvaka i europskih doprvaka bili su Loren Fatović s tri, te Luka Bukić, Rino Burić i Marko Žuvela sa po dva gola, dok su hrvatski golmani Marko Bijač (5) i Toni Popadić (3) sakupili osam obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Bogdan Đurđić s tri gola, dok je Dejan Lazović obranio 11 lopti. Drugi nastup hrvatski vaterpolisti imat će za dva dana protiv Italije.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić otvorila je nastup na svojim drugim olimpijskim igrama pobjedom u prvom kolu protiv Talijanke Lucie Bronzetti sa 6-2, 7-5 nakon sat i 40 minuta. Vekić u drugom kolu čeka Kanađnka Bianca Andreescu. Nažalost, 33-godišnja Petra Martić izgubila je u 1. kolu, bolja od nje bila je sedam godina mlađa Španjolka Cristina Bucsa sa 6-4, 6-3. 

Najstarija hrvatska natjecateljica na ovim Igrama, 44-godišnja stolnotenisačica Ivana Malobabić, kojoj je ovo debitantski olimpijski nastup, igrala je odlično protiv Singapurke Zeng Jian, no na kraju je Zeng slavila sa 4-3 (11-5, 11-3, 11-13, 11-6, 9-11, 13-15, 11-5).  

Jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela vrlo su loše započeli svoj nastup u klasi 49-er, na regatnom polju u blizini Marseillea u prva tri plova redom su ostvarivli 12., 15. i 17. ulazak u cilj u konkurenciji 20 posada. Kako se svakoj posadi odbija po jedan najlošiji rezultat, braća Fantela su sa 27 negativnih bodova na 16. poziciji. Vode Švicarci Sebastian Schneiter i Arno de Planta s tri negativna boda, drugi su Novozelanđani Isaac McHardie i William McKenzie s četiri negativna boda, a treći Urugvajci Hernan Umpierre i Fernando Diz s pet negativnih bodova. U nedjelju je svoj nastup na Igrama trebala započeti i Palma Čargo u klasi windsurfing, ali zbog slabog vjetra sva su četiri plova te klase odgođena.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Minas Tirith 29.07.2024.

    pa što je to danas bilo na tim igrama? nisam stigao pročitati jer me muči ovo nevrijeme iz Slovenije

  • netko iz 2 mase 29.07.2024.

    Osigurat će oni penziju, a vi drnčajte....nisu oni ludi

  • eza 28.07.2024.

    Ko god je pametan pobici ce ca s tih sotonskih dogadanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare