To je to što me zanima!

Na oproštaju od legendarnog Bezmalinovića tražilo se mjesto više: 'I dalje se teško pribrati'

"Mislav je bio više od suigrača i kapetana, bio je prijatelj, brat po kapici, klubu, reprezentaciji, medaljama... Bio je lider, bio je više od sportaša, i baš svemu je davao jedan posebni, osobni pečat, pa tako i nama"
Vidi originalni članak

Pretijesno je bio splitsko Hrvatsko narodno kazalište da bi primilo sve one koji su došli odati posljednju počast velikom sportašu i uspješnom poduzetniku Mislavu Bezmalinoviću, koji je iznenada preminuo u subotu u svom obiteljskom domu. Brojne poznat ličnosti iz sportskog i društvenog života željele su se oprostiti od sportaša i velikog čovjeka koji je, kako je to kazano u uvodu, živio tri života, vaterpolski, poduzetnički i obiteljski, i u sva tri bio podjednako uspješan.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U 58. GODINI Preminuo Mislav Bezmalinović, slavni hrvatski vaterpolist...

Nakon prigodnog filma podsjetnika na njegovu bogatu sportsko poslovnu karijeru od  Bezmalinovića se oprostio njegov suigrač i prijatelj Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza i Vaterpolo kluba Jadran.

- Bilo smo suigrači, prijatelji, zajedno smo radili u klubu, vodili svatko svoju tvrtku, družili se obiteljski i poštovali. Dragi Mislave, jako ćeš nam nedostajati, u ime svih "jadranaša", hrvatskih vaterpolista i osobno ime posljednji pozdrav a tvojoj dragoj obitelji sućuti poštovanje.

Na pozornicu je potom izašao još jedna člana Jadranove zlatne generacije Renco Posinković, koji je u emotivnom govoru podsjetio na Bezmalinovićevu veličinu:  

- Otišao je naš Čombe, naš Čkalja kako smo ga zvali, i nikad nisam znao je li on uopće volio te nadimke, ali ih je prihvaćao. Od subote ne spavam, teško se pribrati, ni u snu nisam mogao zamisliti da ću se baš ja morati oprostiti od njega zauvijek. Mislav je bio više od suigrača i kapetana, bio je prijatelj, brat po kapici, klubu, reprezentaciji, medaljama... Bio je lider, bio je više od sportaša, i baš svemu je davao jedan posebni, osobni pečat, pa tako i nama. Mislave, ni mi ne bismo bili ljudi kakvi smo danas bez tebe.  Kapetane, ostaješ u srcu svih Jadranaša, vaterpolista, a posebno nas Olimpijaca – kazao je Posinković, jedva susprežući suze.  

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak podsjetio je na sve što je Bezmalinović značio za grad i zajednicu, i među ostalim kazao:

- Mislav je bio više od sportaša, simbol vaterpola, simbol sportskog Splita i njegovih najvećih uspjeha. Ostavio je neizbrisiv trag u bazenu, ali i kasnije, u upravi kluba, kao uspješan poduzetnik, kao humanitarac koji je svojim djelima pokazivao koliko mu je stalo do zajednice koju je podržavao. Njegov život nadahnjuje...

Emotivan je bio i župan Blaženko Boban koji je pokojnog Bezmalinovića i osobno poznavao:

- Koliko god je bio veliki sportaš, još je bio veći čovjek i humanitarac. Često je dolazio u Županiju, ali ne zbog sebe i svog posla, nego zbog Jadrana, zbog neke obitelji u potrebi ili udruge na području županije... Mislav je bio gorostas, čovjek koji je za svakoga imao lijepu riječ a zasluge je dijelio sa svima. On je govorio da je imao sreću u životu jer je imao dobre suigrače i trenere, ali svi mi smo imali sreću što je on bio dio naših života...

Od Bezmalinovića se u ime Vlade Republike Hrvatske oprostio izaslanik premijera Andreja Plenkovića, Ministar turizma i sporta Tonći Glavina, ispred županijske Gospodarske komore Joze Tomaš, ispred svih djelatnika postirske tvornice Sardina Ivana Trutanić te njegova prijateljica iz djetinjstva Rea Karninčić.

Na koncu je još jedna Bezmalinovićev suigrač Danko Duhović kazao:

- Spustili smo Jadranovu zastavu za jednoga od nas, za našega kapetana. Kao da se Sustipan srušio u more... Znam ga cijeli život, slavili smo i tugovali skupa, prijateljevali, Mislav je imao sposobnost da obilježi tuđe živote...

Pogreb Mislava Bezmalinovića bit će na splitskom groblju Lovrinac u srijedu u 15:00 sati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare