To je to što me zanima!

Modrić zaslužuje ljepši kraj. 'Vatreni' protiv Talijana igraju i za kapetana. Dečki, pokažite se!

Luka Modrić dao je reprezentaciji 19 godina života, pisao najljepše stranice hrvatske sportske povijesti. I nije zaslužio posljednji Euro napustiti pognute glave, s jednim ili dva osvojena boda. E, to nikako!
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je do još jednog velikog izazova, "vatreni" plasman u osminu finala Europskog prvenstva traže preko Italije. Dvostruki europski prvaci nisu baš idealan protivnik za "vađenje", ali Hrvatska vrijedi puno više od dosadašnjeg rezultata. I teško nam je i pomisliti kako bi "vatreni" mogli Europsko prvenstvo napustiti bez ijedne pobjede. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Luka Modrić sasvim sigurno igra svoje posljednje europsko prvenstvo, kapetan i lider reprezentacije je zaslužio ljepši kraj. Ne tjeramo ga u mirovinu, to ni u primisli ne prizivamo, ali je izvjesno kako mu je Njemačka posljednji nastup na najvećoj europskoj nogometnoj smotri. Moguće i uopće u reprezentativnom dresu. 

JAVLJANJE IZ GRADA VIDEO Atmosfera u Leipzigu bila je fantastična od jutra do mraka

I Luka je na svom oproštaju od europskih prvenstava zaslužio više, puno više. A ne ispadanje u skupini, tek jedan ili dva (ako remiziramo s Italijom) boda u skupini. To nikako! Riječ je o jednom od najvećih veznjaka ovog stoljeća, igraču koji je 177 puta branio boje hrvatske nogometne reprezentacije, čovjeku koji je "vatrenima" dao 19 godina života.

Luka Modrić iza sebe ima pet nastupa na europskim prvenstvima, četiri puta je zaigrao i na svjetskim prvenstvima. I s njih nosi dvije medalje, rusko srebro i katarsku broncu. A na Euru mu se nikad nije poklopilo, Hrvatska tu još nikad nije ispisala neki povijesni rezultat. A bilo je prilika. Od Austrije i Švicarske 2008., preko Francuske 2016., do Njemačke 2024. godine.

VOZI, MIŠKO! Otkrivamo što 'vatreni' slušaju dok se voze na utakmice! A sa semafora ih bodri - Marin Čilić

I baš zbog Luke, miljenika cijele nacije, "vatreni" u ponedjeljak moraju povući još više. Istrčati metar više, uklizati jednom više, dobiti skok više, istrpjeti duel više. Luka je to zaslužio. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije u rujnu će napuniti 39 godina, više ni on sam ne može "vući kao nekad", sad trebaju potegnuti i drugi. Na njima je red, Luka se odavno dokazao. I vukao koliko treba.

Na završnici Lige nacija cijeli je stadion Luki pjevao Mišin hit "Poljubi zemlju", sve s ciljem kako se najveći u povijesti hrvatskog sporta ne bi oprostio od nacionalnog dresa. Modrić je i dalje glavna faca među "vatrenima", njemu navijači i dalje rade koreografije, njemu se po izlasku s terena klanja cijeli stadion. I ne bi bilo fer da Luka ovako završi svoju priču na europskim prvenstvima. Ovako u skupini.

KALKULACIJE Hrvatska još može proći s dva boda. Evo što se mora poklopiti i tko bi nam tad bio protivnik...

I zato, "vatreni", u ponedjeljak 'poginite'! Za Luku, za Hrvatsku, za navijače! I za sebe same. Luka će, uvjereni smo, opet vući koliko može, ali i njemu treba pomoć. Jedan gol, jedna obrana, jedan skok, jedan sprint... svatko može pomoći na svoj način. I napraviti sve kako bi Luka zaslužio ljepši kraj. I od europskih prvenstava se oprostio u nokaut fazi. Pa i finalu, zašto ne? Dečki, i dalje vjerujemo u vas...

Idi na 24sata

Komentari 63

  • karbon 24.06.2024.

    Zaslužuje, zašto? "Ne sjećam se".

  • Neda Beken 24.06.2024.

    je bezveznjak koji ne drži konce

  • To Nika 24.06.2024.

    Ovo ne vrijedi više ni komentirati

Komentiraj...
Vidi sve komentare