To je to što me zanima!

Mladi hrvatski igrač futsala oduševio sve fair-play potezom

Igrač Olmissuma umjesto da postigne pogodak loptu izbacuje u aut jer na podu leži njegov suigrač iz reprezentacije.  Ovakav potez jednog mladog dečka vrjedniji je od bilo kakve pobjede, napisao je HMNK Rijeka
Vidi originalni članak

Mnogi sportaši posjeduju vještine i talent, no da bi bio kompletan i velik, moraš imati i druge kvalitete. One ljudske. Samo veliki sportaši pokažu poštovanje i solidarnost prema protivniku, a to je demonstrirao za primjer svima mladi igrač futsala.

HMNK Rijeka je u juniorskom prvenstvu razbila Olmissum 7-1. Bila je to sjajna utakmica s pregršt golova i sjajnih poteza, ali jedan igrač je svojom gestom zasjenio sve. U trenutku kada je Olmissum gubio 2-0, kapetan Omišana Tomislav Stojanović išao je sam na golmana, ali ispred njega je ležao igrač Rijeke pa je solidarno loptu izbacio u aut. Njegov hvalevrijedan potez pohvalio je i suparnički klub.

- Pri još uvijek itekako aktivnom rezultatu za Omišane (0:2 za naše dečke) i nakon naše oduzete lopte dolazi do naknadnog kontakta igrača Olmissuma i našeg kapetana Lorena, naši dečki kreću u polukontru (nisu mogli vidjeti da se njihov suigrač ozlijedio i zato nastavljaju akciju), loptu nam oduzima igrač Olmissuma i hrvatske U19 reprezentacije Tomislav Stojanović i sam kreće na našeg vratara i dolazi u 100% šansu za postizanje pogotka. Mladi Tomislav umjesto da postigne pogodak loptu izbacuje u aut jer na podu leži njegov suigrač iz reprezentacije.  Ovakav potez jednog mladog dečka vrjedniji je od bilo kakve pobjede i dokaz da osim svojih neupitnih igračkih kvaliteta ima i one još važnije, ljudske i da je pravi primjer hrvatskog reprezentativca - napisao je HMNK Rijeka. 

Iako još nije ni kročio u seniorski futsal, Stojanović je pokazao da može biti primjer i starijim kolegama. Predivna gesta koja je oduševila mnoge i pokazala što je srž sporta. Fair-play i ljudskost, naposljetku, najbitnije od svega. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Unyuns6190_5 16.04.2023.

    Svaka cast woooow, kad je docek?

Komentiraj...
Vidi sve komentare