To je to što me zanima!

Leclercu pole position u SAD-u, velika greška Verstappena!

Iako je pitanje prvaka već riješena stvar, kako u prvenstvu vozača tako i u prvenstvu konstruktora, traje velika borba za mjesta koja slijede iza Maxa Verstappena i Red Bulla
Vidi originalni članak

Teksas je domaćin Velike Nagrade SAD-a, 18. utrke ovogodišnjeg prvenstva Formule 1. Ujedno se i druga uzastopna utrka održava u sprint formatu, koji je nešto drugačiji od tradicionalnog grand prix vikenda.

Naime, tijekom sprint vikenda kvalifikacije za utrku pomaknute su za petak kako bi se oslobodilo vremena za sprint kvalifikacije i utrku koji se zasebno boduju. Tako se u SAD-u u petak navečer održale kvalifikacije koje će odrediti poredak za utrku u nedjelju (21 sat), a najbolji je bio Monegažanin Charles Leclerc s krugom od 1:34.723.

MORA SE BORITI Perez može ostati bez mjesta u Red Bullu ako ne završi drugi, a zamjena je poznati im vozač

U prvom startnom redu uz Leclerca krenut će Lando Norris (+0.130s), a treći je završio sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton (+0.139s).

Iako je pitanje prvaka već riješena stvar, kako u prvenstvu vozača tako i u prvenstvu konstruktora, traje velika borba za mjesta koja slijede iza Maxa Verstappena i Red Bulla.

NEPODNOŠLJIVE VRUĆINE Katastrofalni uvjeti na F1 utrci u Katru: Jedan vozač povratio u kacigu, drugog izvlačili iz bolida VELIKA NAGRADA KATRA Novom-starom prvaku svijeta Verstappenu 14. pobjeda sezone

Nizozemac je zapravo postavio najbržu krug kvalifikacija s pet tisućinki boljim vremenom od Leclerca, ali njegov je krug poništen zato što je napravio veliku grešku i izašao izvan granica staze u jednom od zavoja.

U subotu se nastavlja oktanski spektakl u Austinu sa sprint kvalifikacijama (19.30 sati) i sprint utrkom (ponoć).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare