To je to što me zanima!

Kladionice ponovno vjeruju u Saru Kolak: Treća je favoritkinja

Uoči Rija nije imala vlastito koplje pa joj ga je kupila Sandra. Ponovno će pokušati šokirati svijet. Dvije godine nije bacila više od 60 metara, a to joj je pošlo za rukom onda kad je bilo najvažnije, na OI-ju u Parizu
Vidi originalni članak

Sara Kolak (29) šokirala je atletski svijet bacivši u kvalifikacijama u Parizu koplje čak 64,57 metara te se plasirala u finale. Njen je hitac bio drugi u kvalifikacijama.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček Sari Kolak u Ludbregu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sara je pobjednica iz Rija 2016. (66,18 m), ali u Parizu su u nju vjerovali samo njezini najbliži. Najbolji joj je hitac ove sezone bio 58,89. Dvije godine nije bacila više od 60 metara. Ove godine čak nije osvojila ni državno prvenstvo, bolja je bila Lucija Cvitanović.

Kladionice je uoči Igara nisu stavile u ponudu kao jednu od natjecateljica koja bi mogla osvojiti medalju. Ipak, kladiteljske kuće "ispravile" su svoju pogrešku nakon kvalifikacija. Kolak je treća favoritkinja za zlato. Na nju je koeficijent 5,50.

Prva je favoritkinja Japanka Haruka Kitaguchi, svjetska prvakinja iz Budimpešte 2023. Na nju je koeficijent 2,75. Na Kolumbijku Flor Ruiz koeficijent je 4,50.

Sandra Perković je, vidjevši da Sara nema vlastito koplje, uoči OI-ja 2016. kupila Ludbrežanki novo koplje s potpisom Andreasa Thorkildsena, njezina bacačkog uzora. Perković joj je čak plela i frizure. Kolak je u Rio došla tiho i ušla u legendu, a sad će još jednom pokušati svima pomrsiti račune.

VIJESTI IZ PARIZA Japanka je osvojila premijerno zlato u breakingu, Amerikanci diskvalificirani u štafeti 4x100m BRONČANA S IGARA VIDEO Lenu Stojković dočekali u Hrvatskoj kući u Parizu: Još od vrtića i škole živim taekwondo

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ro kaj 10.08.2024.

    Ma ništa od toga, ovo je slučajno bacila, u finalu neće 60 metara dobaciti ili sva tri prijestupa.

  • ChandlerBing4 10.08.2024.

    A di je Andrejczyk?

  • ping-pong 10.08.2024.

    Sara moja pusti kladionice, oni danas vjeruju sutra ne, ja vjerujem u tebe! Ajmo Sara po medalju!🇭🇷🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare