To je to što me zanima!

Ivo Karlović: Nadam se novom pobjedničkom plesu

Nakon meča protiv Verdasca u kojem je izborio svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima, Ivo Karlović zaplesao je svoj pobjednički ples
Vidi originalni članak

Stisnuo je šake, zavrtio bokovima i s osmjehom od uha do uha pozdravio publiku. U pobjedu 7-6(5), 6-7(4), 6-3, 7-6(9) Karlović je ugradio 35 asova, došao do brojke od ukupno 137 asova na turniru, a Verdascu nije ponudio niti jednu break loptu.
- Osjećao sam se sjajno na svom servisu. Nevjerojatno je da mu nisam ponudio niti jednu break loptu. Jedinih sam problema zapravo na servisu imao u tie breaku (četvrtog seta), zapravo možda je to bila malo i nesreća, ali je tada vratio par nevjerojatnih reterna. Osim tada, ostatak meča sam se sjajno osjećao na servisu i užasno sam sretan što sam u četvrtfinalu - rekao je Karlović, koji je nakon meča upitan misli li da je tužno što je zapravo on jedini tenisač preostao u ždrijebu koji i dalje prakticira igru servis-volej.
- Ne znam je li to tužno, ali ja sam odrastao gledajući tenisače koji su igrali servis-volej stalno poput Beckera, Edberga, Ivaniševića, Samprasa. Mislim da je u to vrijeme tenis bio raznovrsniji - dodao je “Doktor Ivo”.
Nakon meča je Karlović komentirao i svoj pobjednički ples. Engleski novinar ga je priupitao što on znači, kako ga je izmislio i hoće li protiv Rogera Federera, svog sljedećeg protivnika, ponoviti isto?
- Ne znam, došao mi je sam od sebe jer sam bio sretan. Zapravo sam isti ples izvodio nakon svih mečeva. Ako pobijedim Federera, ponovit ću isti ples.
Dosad se Karlović s Federerom susreo devet puta i slavio je tek jednom, u Cincinnatiju 2008. godine na tvrdoj podlozi kada je bio bolji 7-6(6), 4-6, 7-6(5). Karlović u dvoboj s Federerom ulazi s nizom od osam ovosezonskih mečeva, odnosno 23 seta na travnatoj podlozi u kojima nije izgubio svoj servis. U svakom slučaju, nastavi li servirati na dosadašnjem nivou, Karlović će Federeru maksimalno zagorčati život, te je za očekivati meč u kojem će odlučivati nijanse, pun tie breakova. Uz malo sreće nadamo se novom plesu “Diva sa Šalate”...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mirni1 30.06.2009.

    ovo je isključivo njegov uspjeh. pokušali su ga ocrniti u prošlosti ali nisu uspjeli, bravo Ivo!

  • Filip 3 30.06.2009.

    ajmo ivo, možeš ti tog federera pobijediti, samo hrabro, imaš ga

  • bizzy_dany 30.06.2009.

    Nadam se da ce i Federera da pobedi! Bila bi strava da vidis Karlovica i Djokovica u polafinalu! :) Uhhh ajde momci, prodji te preko svabe! :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare