To je to što me zanima!

Hrvatska - Portugal: Evo gdje gledati prvi ispit 'vatrenih' nakon Europskog prvenstva

Portugal je uvjerljivi favorit prema kladionicama za pobjedu u prvoj utakmici Lige nacija. Tečaj na pobjedu Hrvatske je 1,60, a na pobjedu Hrvatske 5,60
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se prvi put nakon Europskog prvenstva. "Vatrene" u četvrtak očekuje prva utakmica Lige nacija protiv Portugala (20.45 sati), a u nedjelju će ugostiti Poljsku na Opus Areni (20.45 sati). Izabranici Zlatka Dalića već su ove godine odmjerili snagu protiv Portugala, bilo je to još u lipnju u sklopu priprema za Euro.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tada je Hrvatska prvi put slavila u međusobnoj utakmici s Portugalom golovima Modrića i Kramarića, dok je za Portugalce mrežu zatresao Diogo Jota. Obje su reprezentacije ostale bez velikana nakon Eura, Pepe je završio nogometnu karijeru, a Marcelo Brozović i Domagoj Vida oprostili su se od "vatrenih".

IDE I U NOVI CIKLUS Portugalci kritiziraju Ronalda da se gura, on je uoči Hrvatske poručio: Uvijek sam za prvih 11

Međutim, apsolutne ikone ostale su u reprezentaciji. Cristiano Ronaldo i Luka Modrić i dalje gaze kao da su deset godina mlađi i kao kapetani vode svoje momčadi u novi reprezentativni ciklus uoči Svjetskog prvenstva 2026. godine.

- Osjećam se dobro, gotovo u formi. Ali Svjetsko prvenstvo je tek 2026. i ne mogu odgovoriti hoću li biti ondje.Uvijek ću misliti da sam igrač za udarnu postavu. No uvijek ću poštivati odluke trenera, u klubovima u kojima sam igrao uvijek sam ih poštivao - rekao je Ronaldo, a njegov izbornik Roberto Martinez nahvalio je Hrvatsku.

UOČI NOVOG NATJECANJA Fifa potvrdila sustav nositelja kvalifikacija za SP. Hrvatska do prvog šešira kroz Ligu nacija

- Službena utakmica u natjecanju poput Lige nacija je drugačija od one pripremne. Hrvatska ima jasnu ideju kako igrati, a uz to je tehnički sjajna. Ona sada želi isprati gorak okus s Europskog prvenstva, a nama je drago što igramo s protivnikom koji voli imati loptu u svojim nogama. 

Dalić je najavio kako je rezultat važan za Hrvatsku, koja ima i smjenu generacija.

- Cilj nam je ostati u skupini, ali i biti među prve dvije reprezentacije da izborimo nastavak natjecanja. Imamo dosta ozljeda među igračima, nisam to očekivao na početku sezone. Jako puno igrača je otpalo - komentirao je Dalić.

Portugal je uvjerljivi favorit prema kladionicama za pobjedu u prvoj utakmici Lige nacija. Tečaj na pobjedu Hrvatske je 1,60, a na pobjedu Hrvatske 5,60 (dok je na neriješeni ishod 4,00).

ZVIJEZDA PSG-A Vitinha: Znamo kako odigrati s Hrvatskom, ima sjajnu momčad

Pravdu na utakmici dijelit će turski sudac Halil Meler, a prijenos će biti na programu Nove TV.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • lily A 05.09.2024.

    Bravo Hrvatska 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷puno srice

  • Diesele90 05.09.2024.

    Vidi se i po komentarima da se zivi se na staroj slavi

  • gula2024 05.09.2024.

    Dalić kaže da će probati neke sustave u igri? Napadače na bekove, Pjaca na trojci, Perišić na dvojci. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare