To je to što me zanima!

Glavni tajnik Superlige: Imamo dovoljno klubova za našu ligu

Jedan klub koji je izbacio priopćenje u kojem su se pozicionirali protiv nas, rekao nam je: 'To je isto kao kada potvrdite kako trener neće dobiti otkaz, pa ga otpustite nekoliko tjedana kasnije,' otkriva tajnik Superlige
Vidi originalni članak

Superliga je poput uragana unijela nemir u nogometnom svijetu krajem prosinca. Tada je, podsjetimo, Europski sud pravde objavio kako Uefa i Fifa nisu dijelovali u skladu sa zakonom kada su blokirali projekt Superlige.

Barcelona i Real Madrid trenutačno su jedini klubovi koji nisu javno "dignuli ruke" od projekta Superlige, međutim, suvlasnik tvrtke A22 (koja je osnovana kako bi sponzorirala i pomogla u osnivanju lige) i glavni tajnik Superlige, Anas Laghrari, otkrio je kako već ima dovoljno zainteresiranih klubova za pokretanje Superlige.

PRESEDAN U NOGOMETU Talijani uveli revoluciju: Prijete klubovima koji žele u Superligu izbacivanjem iz prvenstva...

- Od 21. prosinca razgovarali smo s otprilike 50 klubova. Njih 20 je vrlo, vrlo zainteresirano za projekt Superlige. Ne želim otkriti njihova imena - rekao je Laghrari.

Ideja Superlige nije 'mrtva'

Priopćenja klubova protiv Superlige ne znače ništa, dodaje Laghrari.

'IZMIJENITE PRIOPĆENJE!' Nastavak rata Uefe i Superlige! Sud nije obznanio javnosti vrlo bitnu stavku u svojoj odluci!?

- Jedan klub koji je već istaknuo svoju predanost Superligi, ali je izbacio priopćenje u kojem su se pozicionirali protiv nas, rekao nam je: 'To je isto kao kada potvrdite kako trener neće dobiti otkaz, pa ga otpustite nekoliko tjedana kasnije'. Vrlo smo zauzeti, u razgovorima smo s različitim klubovima, udrugama navijača, igračima i ljudima koji su uključeni svakodnevno u nogometu - dodao je glavni tajnik Superlige.

Gledanje Superlige bilo bi besplatno putem streaming platforme Unify.

IMA ZAINTERESIRANIH? Čelnik Superlige: Ma lako ćemo pronaći 64 kluba koji žele igrati

- Klubovi nas zovu kako bi bolje razumijevali ovaj projekt, zato što je moguće i u skladu sa zakonom predložiti alternativno natjecanje. Zajedno možemo poboljšati nogomet. Doći će trenutak kada će svi shvatiti kako je poštenije imati autentičnu piramidu europskog nogometa - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zenymen 23.01.2024.

    ako će Dinamo biti dio superlige, onda podržavam. inače nikako

Komentiraj...
Vidi sve komentare