To je to što me zanima!

Fifa promijenila pravilo: Modrić i Real korak bliže novom trofeju

Fifa je odredila kako prvak Lige prvaka neće više morati igrati polufinale Svjetskog klupskog prvenstva, već automatski ulazi u finale. Tako će ove godine u Dohi Real Madridu biti dovoljna jedna pobjeda za trofej
Vidi originalni članak

Svjetska nogometna organizacija Fifa objavila je u petak da će prvo izdanje Interkontinentalnog kupa uključivati pet utakmica, a Real Madrid će nastupiti u finalu 18. prosinca u Dohi. Ovaj turnir zamjenjuje Svjetsko klupsko prvenstvo, koje će se ubuduće održavati svake četiri godine. Sljedeće izdanje predviđeno je za 2025. godinu, a na njemu će sudjelovati 32 kluba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pobjednici azijske Lige prvaka, Al Ain, suočit će se 22. rujna s prvacima Oceanije, Auckland Cityjem. Pobjednik tog dvoboja odmjerit će snage s prvakom Afrike, Al Ahlyjem, a utakmica će se održati 29. listopada u Kairu. Također, susreti će se igrati na terenima bolje rangiranih momčadi na Fifinoj ljestvici kako bi navijači mogli podržati svoje klubove na domaćem terenu.

ROTACIJE U MADRIDU Španjolski insajder: Carlo Ancelotti vraća formaciju s četiri veznjaka, Modrić ostaje rezerva

Nakon tih susreta, turnir se nastavlja u Dohi, gdje će 11. prosinca pobjednik Copa Libertadoresa igrati protiv meksičke momčadi Pachuce, pobjednika natjecanja klubova iz Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba. Taj dvoboj poznat je pod nazivom "Američki derbi". Pobjednička momčad iz tog susreta suočit će se s boljom ekipom iz prethodnog dvoboja u Kairu 14. prosinca u Challenger kupu, gdje će se odlučiti tko će izazvati Real Madrid u velikom finalu. Luka Modrić i njegovi suigrači borit će se za titulu na Dan državnosti Katara, koji se obilježava istoga dana kada i druga godišnjica finala Svjetskog prvenstva 2022. između Argentine i Francuske.

REALOVA DOMINACIJA VIDEO Modrić oduševio Marcu: 'Što još mora napraviti?' Ali svi ipak pričaju o majstoriji klinca

Za razliku od dosadašnjeg formata klupskog Svjetskog prvenstva, Real Madrid, kao osvajač Lige prvaka, morat će pobijediti samo jednu utakmicu da bi osvojio trofej, dok je ranije turnir započinjao u polufinalu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Cleo007 ᅟ 21.09.2024.

    Je li hajduk na natjecanju? #20g na dnu

  • rijetko kulturan 2.0 21.09.2024.

    Koja glupost, zašto bi predstavnik jednog natjecanja bio privilegiran??

  • kakdjfojr 21.09.2024.

    Je li dinamo na natjecanju? #9:2

Komentiraj...
Vidi sve komentare