To je to što me zanima!

Evo koliko će novca 'barakude' dobiti za srebro. Vaterpolistima iz Srbije isplatit će 7 puta više

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina uoči Olimpijskih igara objavio je kako je Vlada povećala novčane naknade za hrvatske sportaše koji se okrune medaljom u Parizu
Vidi originalni članak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalu je na La Defense Areni Srbija pobijedila Hrvatsku rezultatom 13-11. Država isplaćuje našim olimpijcima 41.000 eura za zlatnu, 26.000 za srebrnu i 12.250 eura za brončanu medalju, što je daleko manje u usporedbi s nekim drugim zemljama. Za usporedbu, Srbija, koja je pobijedila naše vaterpoliste u finalu, svojim zlatnim olimpijcima dodjeljuje nagradu pet puta veću, odnosno 201.000 eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Značajno smo povećali iznose, tako da osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama dobiva nagradu u iznosu od 41 tisuće eura, za srebro 26 tisuća eura i broncu 18 i pol tisuća eura. Ovisno o postignutim rezultatima, sportaši će dobiti dva do tri milijuna eura više - pohvalio se ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

RAZOČARANI IZBORNIK Tucak: Zlato i bronca se osvoje, sa srebrom si najtužniji čovjek na svijetu. Bili smo nikakvi

– Zlatni olimpijac u Hrvatskoj, nakon što napuni 45 godina, ostvaruje pravo na naknadu u stopostotnom iznosu prosječne hrvatske plaće za cijeli svoj život. Kada se zbroje nagrade i ta, uvjetno rečeno, sportska mirovina, država će zlatnom olimpijcu tijekom prosječnog životnog vijeka isplatiti više od pola milijuna eura – dodao je.

REAKCIJA IZBORNIKA Srbija se odvojila, Tucak tražio time-out: 'Pa dajte, koji nam je k***c?! Puštamo ih da prolaze'

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Parizu je osvojila četvrtu olimpijsku medalju od osamostaljenja, a treće srebro, nakon Atlante 1996. i Rio de Janeira 2016. Jedinu zlatnu medalju osvojila je u Londonu 2012. godine. Srpski vaterpolisti osvojili su treće uzastopno zlato na OI, nakon Rio de Janeira 2016. i Tokija 2021.
 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • lolita 29 11.08.2024.

    glavina brzo izracunao koliko drzavu kosta jedan sportas, vjerujem upola manje od jednog lokalnog hdz ovog serifa u jednom mandatu! inace na radiju slusala da ne dobiju 100 posto od prosjecne place nego puno manje, e sad ko tu laze ne znam

  • kovack90 11.08.2024.

    jeble vas vise OI

  • Makeba 11.08.2024.

    I nek im daju Afričku šljivu ! 🤬

Komentiraj...
Vidi sve komentare