To je to što me zanima!

Evo kako pobjeda Španjolske nad Italijom utječe na Hrvatsku

Hrvatska reprezentacija u posljednjem kolu mora pobijediti Italiju ukoliko želi izboriti plasman u drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj
Vidi originalni članak

Španjolska se pobjedom nad Italijom plasirala u drugi krug natjecanja s maksimalnih šest bodova iz dva kola. Slavlje u prvom susretu Eura nad Hrvatskom, a potom i nad "azzurima", osiguralo je "furiji" sigurno prvo mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, drugo mjesto i siguran prolaz u osminu finala još uvijek su otvoreni. Utakmica Italije i Hrvatske u ponedjeljak, 24. lipnja (21 sat), bit će ključna. Nakon današnjeg rezultata sve je jasno - Hrvatska mora pobijediti Italiju za siguran prolaz u osminu finala. Ako Hrvatska pobijedi, s četiri boda prolazi dalje, no pitanje je s kojeg mjesta.

ŠIRI OPTIMIZAM Dalić: Primili smo gol u 95. iz kontre, a vodili 2-1. To je čudno

Moguće je drugo, ali i treće mjesto. Drugo je sigurno ako se sve odvije u korist naše reprezentacije, a to je da mi slavimo u posljednjem kolu i Španjolska zadrži ozbiljnost te savlada Albaniju. Situaciju bi mogla poremetiti Albanija, koja ima bolju gol-razliku od Hrvatske. Ako oni pobijede Španjolsku, koja je već osigurala prvo mjesto i može odmarati igrače, mogu završiti ispred Hrvatske i ako "vatreni" slave protiv Italije s nedovoljnom gol razlikom. 

U slučaju pobjede Španjolske u posljednjem kolu i remija Hrvatske i Italije, morat ćemo pričekati razrješenje ostalih skupina. Nije nemoguće da će i dva boda biti dovoljna za prolazak, a “vatreni” će u tom slučaju dva dana čekati u neizvjesnosti hoće li biti među četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Detaljniji rasplet kako bi Hrvatska, u tom slučaju, mogla proći dalje pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 220

  • ivanz 21.06.2024.

    Najbolje da idemo ća...

  • UsranaSlamka 21.06.2024.

    DALICU SLONE

  • UsranaSlamka 21.06.2024.

    Ma mozete vec pakirat kofere...SRAMITE SE

Komentiraj...
Vidi sve komentare