To je to što me zanima!

Donnin najveći trenutak života: Uživaj i pozlati nam se, kraljice

Još samo Qinwen Zheng i... Uh, kad bismo to mogli napisati danas popodne. Donna igra najveći meč u karijeri, meč za olimpijsko zlato
Vidi originalni članak

Nakon Wimbledonna - Donnaminacija! Za šestu hrvatsku olimpijsku medalju u tenisu. Goran Ivanišević osvojio je dvije bronce u Barceloni, drugu s Goranom Prpićem u parovima, pa Mario Ančić i Ivan Ljubičić treću tenisku broncu u Ateni, dok smo u Tokiju svjedočili povijesnim scenama hrvatskog finala zlatnih Mate Pavića i Nikole Mektića te srebrnih Ivana Dodiga i Marina Čilića. Donna Vekić (28) danas će oko vrata staviti zlato ili srebro, ali ako nju pitate, ona je već pozlatila pariške Olimpijske igre.

- Ja sam svoj cilj već ostvarila. Naravno da ću ići po zlato i danas ću konačno uživati u meču - rekla je Donna, koja će oko 15 sati doživjeti najveći trenutak karijere, sa sedmom igračicom svijeta Qinwen Zheng.

Da bi osvojio prvo odličje uopće za Hrvatsku, Ivanišević je 1992. na terenu proveo više od 14 sati. Ili tri i pol sata po meču. Nitko prije ni poslije nije pobijedio četiri meča zaredom u pet setova na olimpijskom turniru. Ni neće jer se na tri dobivena seta sad igra samo finale. Vekić je za olimpijsku medalju odigrala pet mečeva u pet dana. Ali ne protiv bilo koga nego protiv dvije Grand Slam pobjednice - Coco Gauff i Biance Andreescu, pa protiv 19. igračice svijeta Marte Kostjuk u jednom od najdramatičnijih ženskih mečeva olimpijskih turnira.

- Raspored je bio brutalan. Nakon četvrtfinala protiv Kostjuk legla sam u tri ujutro. Kad sam se probudila, i dalje sam bila umorna - otkrila je Osječanka, koja je konačno jedan dan mogla predahnuti.

SUPER DONNA Donnin mjesec života: Nedavno je htjela odustati od tenisa, pa odigrala najbolje mečeve života KAKVA PRIČA U Parizu je ove godine htjela odustati od tenisa. A onda na istom mjestu kreirala senzaciju

Umor, bolni lakat, gležanj... I Donna je već prestala brojiti sve probleme koji se nižu, ali je ne mogu sputati kad igra najbolji tenis života. I Slovakinja Anna-Karolina Schmiedlova, koja je prije Donne izbacila finalistice Wimbledona, Barboru Krejčikovu i Jasmine Paolini, osjetila je kakav je to tenis. S Donnina reketa jednostavno winneri pršte u serijama, toliko moćni da je nakon Steffi Graff 1988. jedna tenisačica u polufinalu osvojila set 6-0. A samo četiri godine prije toga, u Los Angelesu, jedna je Hrvatica zapravo već igrala u finalu olimpijskog turnira! Doduše, tad je tenis bio pokazni sport (vratio se na idućim Igrama, u Seulu), a i tad je Sabrina Goleš nastupala pod zastavom Jugoslavije.

Donnu u Parizu nosi hrvatska zastava. Još samo Qinwen Zheng i... Uh, kad bismo to mogli napisati danas popodne. Protiv Kineskinje je igrala dva puta, pobijedila je u Courmayeuru prije tri godine 7-6, 6-2, turniru koji je i osvojila, pa izgubila u neizvjesnome meču (4-6, 7-6, 4-5) krajem prošle godine na WTA turniru Elite Trophy, koji okuplja igračice između 9. i 19. mjesta.

Zheng je ove godine igrala finale Australian Opena, u trećem kolu Roland Garrosa iznenadila ju je Ruskinja Avanesjan, a dva mjeseca poslije toga ona je šokirala prvu na svijetu, Igu Swiatek, koja je, poput nekad Rafe Nadala, pretvorila Roland Garros u svoje igralište. Tri i pol godine, do Zheng, Swiatek na zemlji nije izgubila u dva seta.

- U svakom slučaju bolje ona nego Swiatek - slaže se Donna, koja je u mjesec dana povezala polufinale Wimbledona i finale Olimpijskih igara.

Da joj je to netko rekao nakon Roland Garrosa u svibnju, kad je htjela odustati od tenisa...

- Ne bih mu vjerovala. Rekla bih mu da je lud.

Ludo dobar tenis i zlatna Donna? Vjerujte. Kraljice, pozlati se! 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • IvanM86 03.08.2024.

    Idemooo Donna..samo jako danas..Idemo!!! 💪❤️🇭🇷🥈=🥇

  • Ulaz u raj 03.08.2024.

    i ovo je dovoljno,kraljica,ako bude zlato super

  • Đuro Pritezalo 03.08.2024.

    Idemo Dona po to zlato.🥇

Komentiraj...
Vidi sve komentare