To je to što me zanima!

Donna Vekić bori se za finale Wimbledona: Poznat i drugi polufinalni par All English Cluba

Jelena Ribakina i Barbora Krejčikova će se boriti za plasman u finale Wimbledona 2024. nakon što su ostvarile pobjede nad Elinom Svitolinom i Jelenom Ostapenko
Vidi originalni članak

Wimbledonska pobjednica iz 2022. Kazahstanka Jelena Ribakina i osvajačica Roland Garrosa 2021. Čehinja Barbora Krejčikova, borit će se za plasman ovogodišnjeg izdanja jedinog Grand Slam turnira na travnatoj podlozi.

POLGEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ribakina je trebala tek 61 minutu za pobjedu 6-3, 6-2 protiv Ukrajinke Eline Svitoline koja tako nije uspjela ponoviti svoj prošlogodišnji rezultat u All England Clubu. Četvrta tenisačica svijeta je nadmašila prošlogodišnje četvrtfinale, a sad ju još samo jedna pobjeda dijeli od povratka u wimbledonsko finale nakon neočekivanog trijumfa prije dvije godine.

ONI SU ZASLUŽNI ZA OVO Krenule su joj suze nakon što je spomenula svoj tim. Evo tko stoji iza uspjeha Donne Vekić

Za razliku od nje, Barbora Krejčikova je već ulaskom u četvrtfinale ostvarila svoj najbolji rezultat na trećem Grand Slam turniru u godini, jedinog na kojem do ove godine nije uspjela doći među osam najboljih. No, kad je to ostvarila, nije se na tome i zaustavila. U dvoboju dviju bivših pobjednica Roland Garrosa, uspjela je zaustaviti, činilo se nezaustavljivu Latvijku Jelenu Ostapenko, koja je u prva četiri meča izgubila svega 15 gemova, i svladala ju sa 6-4, 7-6 (4).

Čehinja je uspjela neutralizirati napadačku igru Latvijke, koja je u prvom setu ostala bez prilike za 'break' pa je jedan oduzet servis bio dovoljan Krejčikovoj za stvaranje prednosti. U drugom setu je Ostapenko najavila povratak u meč. Povela je sa 4-1, ali je onda dopustila suparnici osvajanje sljedeća četiri gema. Krejčikova je kod 5-4 servirala za plasman u polufinale, ali nije stigla do meč-lopte.

ŽIVOTNA PRIČA DONNE VEKIĆ Na prvom turniru ušla u finale, od ljubavi prema mirisu stvorila brend, bila u vezi s Wawrinkom

No, propušteno je nadoknadila u 'tie-breaku', u kojem je od 1-2 došla do vodstva 5-2 i drugu meč-loptu pretvorila u pobjedu.

Bit će to treći međusobni dvoboj Krejčikove i Ribakine, ali prvi od 2022. U prva dva, odigrana na tvrdoj podlozi, slavila je češka tenisačica, ali oba puta u tri seta.

Pobjednica tog dvoboja će se u subotnjem finalu susresti s boljom iz sraza Donne Vekić i Talijanke Jasmine Paolini.

Oba polufinalna dvoboja su na rasporedu u četvrtak na središnjem terenu All England Cluba.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare