To je to što me zanima!

Deseci tisuća policajaca čuvaju ulice Pariza: Paraolimpijske igre su test sigurnosnog sustava

Bit će 35.000 gledatelja, 5000 sportaša i 170 delegacija, a 15.000 mjesta će biti otvoreno za javnost u podnožju Champs-Elysees, objasnio je francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin
Vidi originalni članak

Tijekom Paraolimpijskih igara u Parizu bit će angažirano oko 25.000 policajaca i 10.000 privatnih zaštitara, objavile su francuske vlasti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Paraolimpijske igre su vrlo važne i ne bismo ih trebali smatrati igrama drugog reda - poručio je francuski ministar unutarnjih poslova u ostavci Gerald Darmanin.

- Ostajemo u izuzetnoj pripravnosti iako ne postoje posebne prijetnje - dodao je.

Paraolimpijske igre će se održati u Parizu od 28. kolovoza do 8. rujna, a na njima će nastupiti oko 4400 parasporaša. Ceremonija otvaranja POI-ja održat će se na povijesnom Place de la Concorde.

SRETNO, NAŠI! Tko su hrvatski junaci koji idu na Paraolimpijske igre? 'Pukao mi je kralježak u nesreći'

- Bit će 35.000 gledatelja, 5000 sportaša i 170 delegacija, a 15.000 mjesta će biti otvoreno za javnost u podnožju Champs-Elysees - objasnio je Darmanin.

Uspostavit će se prošireni protuteroristički perimetar, a kretanje glavnim francuskim gradom bit će ograničeno.

- Sigurnosni sustav bio je savršeno prilagođen tijekom Igara i svi su ga pohvalili - dodao je predsjednik Organizacijskog odbora Tony Estanguet.

Osiguranje "osjetljivih delegacija," uključujući izraelsku, bit će na istoj razini kao i za vrijeme Olimpijskih igara.

Policijske snage također će osigurati sigurnost prijenosa baklje, koja u nedjelju treba stići u Francusku iz Stoke Mandevillea, mjesta sjeverozapadno od Londona, koje se smatra rodnim mjestom Paraolimpijskih igara.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kp 24.08.2024.

    Jad i bjeda i te paraolipice će te izvarati.Trule medalje boks ženski nadam se da neče biti u grupi sa muškim boksačima varanja oko rezultata i ostalih sranja.Pariz Francuska žalosno najgore igre u POVJESTI OI.

Komentiraj...
Vidi sve komentare