To je to što me zanima!

Čudesna Parlov-Koštro ispisala je povijest hrvatske atletike: Osvojila je srebro u maratonu!

Sjajna Matea je na Europskom prvenstvu u Münchenu kroz cilj prošla kao druga s vremenom 2:28.42, a za prvoplasiranom Poljakinjom Lisowskom zakasnila je samo šest sekundi. To je prva hrvatska medalja u maratonu na velikim natjecanjima
Vidi originalni članak

Samo Sandra Perković, Blanka Vlašić i Sara Kolak su do sada osvajale medalje za Hrvatsku na velikim natjecanjima. E tom biranom društvu pridružila se sada i jedna maratonka koja je ispisala povijest hrvatske atletike. 

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatica osvojila srebro

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čudesna hrvatska atletičarka Matea Parlov-Koštro osvojila je srebro u maratonu na Europskom prvenstvu u atletici koje se ovih dana održava u Münchenu. Inače, prvenstvo je posebno po tome što se sportaši natječu u čak devet sportova. 

Sjajna Matea je kroz cilj prošla kao druga s vremenom 2:28.42, a za prvoplasiranom Poljakinjom Lisowskom zakasnila je samo šest sekundi. Trećeplasirana je bila Nizozemka Brinkman. Ovo srebro itekako je posebno jer je to prva hrvatska medalja u maratonu na velikim natjecanjima. A Matea je itekako zaslužila ovaj uspjeh.

Godinama je najbolja hrvatska maratonka. Na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je sjajno 21. mjesto, a u siječnju ove godine srušila je hrvatski rekord (16:10.06) na 5000 m na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. 

I to nije sve. Sjajna hrvatska atletičarka i dalje drži nacionalne rekorde na 2000 metara sa zaprekama, 3000 metara i 10 kilometara. 

Europska medalja došla je u prave ruke. 

POSLUŠAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU:

Idi na 24sata

Komentari 25

  • linoladica 16.08.2022.

    Braaavooo Matea!

  • 15.08.2022.

    zanimljivo da konkurentski portal koji nas stalno maltretira sa "prijelomnim" vijestima, ovo uopće ne smatra vrijednim objavaljivanja....

  • zoka mi 15.08.2022.

    carica

Komentiraj...
Vidi sve komentare