To je to što me zanima!

Cindrić: Ne treba sad poletjeti u nebesa. Sigurdsson: Još dva-tri igrača nisu skroz u turniru...

Nadam se da smo probili led i da se nećemo vraćati na staro. Treba gledati naprijed. Stvarno sam preponosan, odigrali smo pravu mušku utakmicu, ostavili srce na terenu, kaže Cindrić
Vidi originalni članak

Vratili smo boju u obraze. Hrvatska je pobijedila Njemačku 31-26 u trećem kolu olimpijskog turnira i otvorila vrata četvrtfinala. Ali, o tom potom.

- Mislim da možemo reći da je bilo dobro. Protiv Slovenije smo igrali na periode, ali sad smo imali bolji tempo, odlično smo trčali u obranu, svih 60 minuta bili dobri, pokazali pravi borbeni duh i bili koncentrirani. Kao obitelj smo se borili jedan za drugog. Teško je ostvarivati pobjede ovdje. Idemo vidjeti hoće li ovo biti prekretnica. Ova skupina je nevjerojatno teška, borit ćemo se do posljednjeg dana. Mislim da imamo jednake šanse kao svi drugi. Možda nismo favoriti u sljedeće dvije utakmice, ali idemo vidjeti što će biti - rekao je za HRT izbornik Dagur Sigurdsson.

Možemo li još bolje?

- Imamo potencijala. Još dva-tri igrača mogu dati više, nisu skroz u turniru. Treba im dati vremena da se prilagode, ali siguran sam da ćemo u narednim utakmicama vidjeti neke igrače koji će dati dodatnu snagu. Švedska? Ima snažnu obranu, odlične vratare i izuzetno je opasna u kontrama. Ako nešto želimo napraviti, moramo biti disciplinirani u napadu, pucati dobro i vratiti se brzo u obranu. Ako to napravimo, imamo dobre šanse. Bit će normalna priprema, pogledat ćemo njihovu utakmicu večeras, neke prijašnje također. Idemo rano na spavanje, rano se budimo, sutra imamo sastanak i trening.

Luka Cindrić se pojavio u pravom izdanju zabivši pet golova.

- Stvarno bih čestitao svim dečkima, ponosan sam što smo tu. Pokazali smo nebrojeno mnogo puta da se možemo vratiti kad je najteže i mislim da smo od početka utakmice pokazali da više želimo pobjedu i na kraju smo tu pobjedu i zaslužili. Bio je gušt igrati. U prve dvije utakmice bilo je malo nervoze, neka nesigurnost se stvorila u nama. Možda je malo bio i pritisak zbog Olimpijskih igara. Nadam se da smo probili led i da se nećemo vraćati na staro. Treba gledati naprijed. Stvarno sam preponosan, odigrali smo pravu mušku utakmicu, ostavili srce na terenu - kaže Cindrić.

UZBUDLJIV DAN NA OI Pao je svjetski rekord na 100m slobodno, Kanađanke unatoč -6 bodova prošle u četvrtfinale SJAJNA UTAKMICA Hrvatska - Njemačka 31-26: Kakva predstava Hrvatske! Pao je lider skupine, obrana sjajna

Pobjeda protiv Švedske ili Španjolske u zadnje dvije utakmice bit će dovoljne za četvrtfinale.

- Polako, ne treba ništa letjeti u nebesa, treba smireno ići utakmicu po utakmicu, ima još puno za raditi. Mislim da nam se vratilo samopouzdanje, što je ekipi bilo jako potrebno. Čekaju nas još jako teške utakmice, Španjolci i Šveđani koji igraju strašan rukomet. Ali ako ovako budemo igrali, mislim da imamo dobre šanse - dodao je Cindrić.

Dominik Kuzmanović obranio je 12 udaraca ili 33 posto. Ovaj puta bitno su mu pomogli suigrači u obrani.

- Danas smo napokon pokazali svoju igru, bili smo agresivni, pokretljivi u obrani i odmah je bilo lakše igrati i braniti na golu. Mislim da smo danas odigrali utakmicu od prve do zadnje minute onako kako smo planirali, za razliku od prethodne dvije. Dominirali smo cijelu utakmicu, držali prednost. Držali smo se plana, a to pokazuje i rezultat. 

Nadigrali ste Wolffa, koji je ostao na osam obrana?

- Wolff je danas opet bio vrhunski, stvarao nam probleme na početku, ali naš napad je danas bio fantastičan i raznolik, nije mu bilo lako braniti, zabijali smo zicere za razliku od prošle dvije utakmice.

Švedska?

- Izuzetan protivnik, skautirat ćemo ih i pripremiti se. Nadam se da možemo ponoviti ovakvu igru, također od prve do zadnje minute i da budemo sretni s ishodom.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Kaj buš ti bum i ja 31.07.2024.

    kaj ja velim sam pomalem ,dizemo se lagano!sam treba ostat bistre glave a ne poletjet u nebesa!.A i mediji su krivi kaj nadrkav… to ,,sve poolmalem samo i da vidis nista nije doslo prek noci;)

  • David11111 31.07.2024.

    Švedanima nece igrat najbolji igrac obrane zbog plavog kartona i jos ce past zbog ovog poraza od Slo i moramo to iskoristit i dobit ih i izbjec Dance a ak francuzi ne produ mi s svakim drugim mozemo Norveska ili ko god bio

  • PumaPunku 31.07.2024.

    Izbornik nam je jedan od najboljih na svijetu. Preuzeo je reprezentaciju koja je bila za nase uvijete na dnu. Naravno da ce biti uspona i padova ali treba mu i vremena.... U ovo kratko je vrijeme je napravio, po meni, vec ogroman posao. Za godinu dvije cemo opet biti stroj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare