To je to što me zanima!

Petković se s akcije 'vatrenih' vratio ozlijeđen, Nevistić upitan za Salzburg! Evo tko se vraća...

ISTRA - DINAMO Petković ima lakših problema s aduktorom, Bjelica na njega računa za gostovanje u Salzburgu, dok je s Nevistićem situacija malo drugačija. U Dinamu se nadaju da će biti spreman za Austriju
Vidi originalni članak

Dinamo sutra od 18.30 sati gostuje u Puli. Zagrepčani su tijekom reprezentativne stanke odradili trodnevne mini-pripreme u Sv. Martinu na Muri gdje su se Nenadu Bjelici u kadar vratili Dino Perić i Luka Stojković, a opet se ozlijedio Mauro Perković. Srećom, ništa strašno, mladi branič trebao bi za sedam dana opet biti u punom poognu. Manjih problema ima i Bruno Petković, koji je ozlijedio aduktor nakon utakmice hrvatske reprezentacije protiv Škotske na treningu. Protiv Poljske nije ulazio u igru, a u Puli zbog očekivane kiše i težeg terena neće riskirati s njegovim nastupom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svi su nam se vratili zdravi s reprezentativnih okupljanja, jučer nam se posljednji pridružio i Mbuku. Za Istru konkuriraju svi osim Petkovića (problem s aduktorom) koji ide s nama na put, ali neće igrati i Nevistić kojeg muči list. Svi su dobro radili u ovoj pauzi, spremni smo za Istru, vjerujem da ćemo se vratiti s tri boda - rekao je Bjelica, pa dodao:

SJEĆANJE NA 1924. VIDEO Dinamo slavi 100 godina prvog terena na kojem je igrao: Otkrili posebnu spomen-ploču

- Reprezentacija? Odigrali smo dvije dobre utakmice, čestitam svima na četiri osvojena boda. Sretan sam što su Sučić i Baturina dali veliki doprinos uspjehu reprezentacije, pokazali da u HNL-u ima mladih igrača koji mogu pomoći "vatrenima". Ne samo da su pomogli, već su u Poljskoj i bili među najboljima. Kako se njih dva razvijaju, to je na ponos svima nama, kao i onima koji su tu bili prije mene.

DINAMOVI ADUTI Cimeri spremni za veliku scenu: Prvo su održali lekciju Monacu, Bati i Pero sad školovali Poljake

Petković će sigurno biti spreman za srijedu i Salzburg, a u Maksimiru rade sve kako to gostovanje ne bi propustio ni Nevistić. Dinamo ispred sebe ima težak raspored, čak šest utakmica (pet gostovanja) u samo 20 dana.

- Bez obzira na sve, mi razmišljamo samo o Puli, to nam je sad jedini fokus. O drugim utakmicama razmišljat ćemo kasnije. Imamo dovoljno vremena za pripremu ostalih dvoboja, sad nas zanima samo Pula. Gledao sam Istru protiv Hajduka s obzirom da sam, u trenucima dok sam bio bez posla, živio u Istri. 

Malo o Puljanima...

- Kvalitetna su i dobro vođena momčad, dosta agresivna, atipični su u odnosu na ostale HNL prvoligaše. Teško ih je poraziti, ali vjerujemo da ćemo uspjeti u tome. Imaju puno kvalitetnih mladih igrača, dosta stranaca, kvalitetna su momčad.

TREĆE KOLO LIGE PRVAKA Evo kako do ulaznica za utakmicu Salzburg - Dinamo

Kako ste proveli reprezentativnu stanku?

- U prvom tjednu smo regenerirali i osvježili momčad, zahvaljujem se domaćinu na gostoprimstvu u Sv. Martinu na Muri. Onda smo odmorili par dana, pa ovaj tjedan opet odlično trenirali bez obzira na stalne kiše i vremenske neprilike. Vjerujemo da će nam Perković za sedam dana opet biti u treningu, Perić je odradio sve treninge i izgleda dobro, treba mu samo treninga i još koja kontrolna utakmica. Stojković je dobar, nema razloga da ne bude sutra u konkurenciji za Pulu - završio je Bjelica.

Dinamo je u Vukovarskoj ulici otvorio spomen-ploču u sjećanje na 100 godina otvorenja novog igrališta Gradjanskog, gdje je igrao i nakon preimenovanja kluba poslije Drugog svjetskog rata. Igralište koje je tih dana nosilo naziv "Pobjeda" na prostoru između Koturaške, Kupske, Koranske i nekadašnje Varaždinske (današnje Vukovarske ulice) srušeno je 1953. godine i tamo je izgrađena današnja zgrada HEP-a.

EKSKLUZIVNO Kramarić za 24sata: Unucima ću pričati kako sam igrao s Lukom, povratak u Dinamo nema smisla

Gradjanski je u svojim uvodnim danima postojanja bio klasični gradski nomad, Zagrepčani su većinu svoje povijesti imali problema s igralištem. Baš kao i danas kad je maksimirski stadion daleko od razine kakva Dinamu treba. U realizaciji projekta izgradnje stadiona u Koturaškoj ulici pomogao je tadašnji gradonačelnik Vjekoslav Heinzel, svečanosti otvaranja prisustvovao i Stjepan Radić.

LUKA I PETAR Iz Mostara s ljubavlju: Dvojica startera 'vatrenih' u Varšavi počela su karijeru u Zrinjskom

Dinamo je na igralištu "Pobjeda" osvojio sedam naslova prvaka (jedan poslije rata 1948. godine). Zanimljivo, samo desetak metara od samog igrališta "Pobjeda" stanovao je i dugogodišnji trener Dinama Martin Bukovi koji je s Dinamom osvojio dva naslova jugoslavenskog i jedan naslov hrvatskog prvaka. A na igralištu "Pobjeda" svoje je utakmice u dalekoj prošlosti igrala i hrvatska nogometna reprezentacija.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • imaš alfa,beta,gama... 18.10.2024.

    Ja jesam hajdukovac,ali meni Mario Pašalić trenutno nije za repstaciju

  • imaš alfa,beta,gama... 18.10.2024.

    Ako može Perišić igrati,može i Petko jer je zabio Brazilu i omogućio nam da se opet borimo sretno i spretno za medalju koju smo na kraju i uzeli akcijom Livaja-Oršić.Dalić nije dosljedan

  • Amiralio 18.10.2024.

    profutkat ćete i ovu priliku

Komentiraj...
Vidi sve komentare