To je to što me zanima!

Arapović: 'Bila sam bolesna, a sad sam prvakinja Europe'

Hana Arapović postala je europska mlađeseniorska prvakinja. Tamara Boroš bila je prva u Haagu 1995., ali u juniorskoj konkurenciju (U-19), a u istom uzrastu zlatna je bila Cornelia Vajda u Bratislavi 2000.
Vidi originalni članak

Pokušala sam biti što smirenija tijekom finala. Igrala sam do zadnjeg poena, kao da je riječ o početku meča. Uspjela sam tijekom cijelog susreta imati punu kontrolu. Na tri prethodna EP-a do 15 i do 19 godina izgubila sam u četvrtfinalu. Ovo mi je prva medalja i vrlo sam ponosna.

POGLEDAJTE VIDEO: Stolnoteniska reprezentacija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nadmašila Boroš

Kaže to supertalentirana Hana Arapović (18), koja je na kontinentalnoj U-21 smotri osvojila zlato. U polufinalu je s 4-0 nadigrala Njemicu Miu Griesel, a potom je u finalu 4-1 pobijedila Njemicu Sophiju Klee. Inače, s Klee se susrela i u skupini, a tad je također slavila 4-1.

No najtežu prepreku svladala je u četvrtfinalu, kad je pobijedila Rumunjku Elenu Zahariju (4-2).

- Znamo se otkad smo bili djeca. Desetak godina igramo na turnirima i, svaki put kad smo se srele, bila je žestoka i tijesna borba. Znamo se u dušu. Prevagnula je trenutna inspiracija i jača glava - kaže presretna Hana, koja na klupskoj razini nastupa za Weil, koji se nalazi na tromeđi Njemačke, Švicarske i Francuske.

Imali smo prije europske juniorske prvakinje. Tamara Boroš bila je prva u Haagu 1995. godine, a Cornelia Vajda u Bratislavi 2000. godine. Hrvatska je već imala zlato na europskom prvenstvu do 21 godine (mlađi seniori). Tomislav Pucar osvojio je prvo mjesto u ruskom Sočiju 2017.

VELIK USPJEH Hana Arapović nova je europska prvakinja u stolnom tenisu!

'Bila sam teško bolesna'

Hana je uzora pronašla u ocu Darku, koji je bio uspješan igrač te se pokazao kao još bolji trener. Na stolnoteniskoj sceni uzdigao se kao trener STK Dr. Časl, s kojim je osvajao europska i domaća natjecanja. Sad je izbornik hrvatske ženske stolnoteniske reprezentacije.

Obitelj Arapović prije dvije godine bila je u šoku. Hani je ustanovljen tumor jajnika. Sreća u nesreći bila je da se radilo o dobroćudnom tumoru.

- To se dogodilo slučajno, na pregledu na koji sam došla zbog višemjesečnih bolova u leđima. Kondicijski trener Kristijan Blažević spojio me s liječnicom Matijom Žutelijom Fattorini. Ona je odmah posumnjala da nije riječ samo o leđima. Liječnica mi nije ništa htjela reći, iako je sumnjala - opisala je Hana pa pojasnila:

- Rendgen nije ništa pokazivao, ali me je dr. Žutelija Fattorini dodatno poslala na magnetsku rezonanciju. No zbog aparatića u zubima nisam mogla obaviti magnetsku, tako da sam završila na CT-u. Na kraju sam saznala da probleme radi prilično velik tumor.

Plakala je, bojala se da neće moći trenirati. Operirali su je četiri dana nakon dijagnoze i sve je prošlo OK. Nakon dva mjeseca vratila se u dvoranu, a sad, eto, i pokorila Europu. Bravo, Hana!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Zelja98 10.04.2023.

    Bravo Hana. Samo oni koji znaju što je stolni tenis mogu zamisliti koliko je teško doći do takvog rezultata. Jedna Njemačka ima registriranih stolnotenisača kao HR stanovnika no opet jedna mala Hrvatska ima prvaka.

  • Hell_on_wheels 10.04.2023.

    Naslov vam je za 10 💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare