To je to što me zanima!

ANKETA Jeste li zadovoljni brojem osvojenih odličja nakon prvog tjedna Olimpijskih igara?

Barbara Matić i braća Sinković osvojili su zlato, Donna Vekić srebro, a Miran Maričić broncu u prvom tjednu Igara u Parizu. Očekuje se još kvalitetnih nastupa naših sportaša i nadamo se da će biti još odličja
Vidi originalni članak

Nakon prvog tjedna Olimpijskih igara (ceremonijom otvorene u petak, natjecanja počela u subotu, neka i ranije), Hrvatska ima četiri medalje (2 zlata, po srebro i broncu) i na 16. je mjestu na ljestvici uspješnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zlatne su medalje osvojili Barbara Matić u judu i braća Sinković u veslanju. Srebro je osvojila Donna Vekić u pojedinačnoj konkurenciji u tenisu, a broncu Miran Maričić u streljaštvu. Neki naši sportaši bili su vrlo blizu medalje, primjerice Katarina Krišto završila je četvrta u judu u svojoj kategoriji, a Petar Gorša na šestom mjestu u disciplini zračna puška 10 metara. 

 

Dakako, Igre još nisu ni blizu kraju, a od nekih naših sportaša još se očekuju dobri rezultati. Tin Srbić i Aurel Benović nastupit će u finalu u gimnastici u nedjelju i ponedjeljak, kad je na rasporedu i finale ženskog diska u kojem nastupa Sandra Elkašević (ex Perković). Vaterpolisti su u četvrtfinalu, a rukometaši se tamo mogu plasirati ako pobijede Španjolsku. Sport u kojem Hrvatska ima mnoštvo odličja jest taekwondo, koje počinje u srijedu 7. kolovoza. 

Na borilišta će i stolnotenisači, Sara Kolak, jedriličari još plove itd. Da se nekoga ne izostavi, najpoštenije je jednostavno reći da Igre nisu ni blizu gotove. Hrvatska je na četiri osvojene medalje nakon tjedan dana, a nadajmo se da će ih biti još. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Gabrielll 04.08.2024.

    Bravo,tako malo zemlja,a toliko vrhunskih sportaša.Olimpijada,san svakog sportaša,samo žalosno što su iz takvog događaja napravili cirkus...

  • panzerjager 04.08.2024.

    A "mudri" Amerikanci prognozirali nijedno zlato za nas! :=)

  • roundtrain 03.08.2024.

    Natječu se za sebe i za svoj boljitak a ne za Hrvatsku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare