To je to što me zanima!

Ancelotti, Simeone i treneri La Lige pripremaju revoluciju! Čak prijete i organiziranjem štrajka

Treneri španjolskih klubova odlučili su se organizirati kako bi zaštitili svoja prava, a među sudionicima sastanka su bili i Carlo Ancelotti, Diego Simeone i Xavi Hernández
Vidi originalni članak

Treneri klubova iz španjolske prve lige odlučili su se organizirati kako bi zaštitili svoja prava. Nakon sastanka na kojem je sudjelovalo oko 40 trenera, njihovi predstavnici sutra će se sastati s vodstvom La lige kako bi raspravili niz tema, među kojima je i financijska zaštita trenera koji dobiju otkaz.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Španjolska liga inače je poznata po svojim strogim financijskim pravilima, koja su vezna uz igrače, ali i trenere. Tako se liga već godinama trudi klube obvezati na poštovanje fair-playa, posebno za klubove koji imaju velike kredite. Jedan od takvih slučaja bio je i onaj Danija Olma (26), koji nije mogao nastupiti za Barcelonu sve dok se katalonski klub nije vodstvo lige uvjerio kako će sredstvima moći pokriti plaću bivšem igraču Dinama, a pomogla im je i ozljeda Andreasa Christensena (28) koji će bi trebao biti van kadra nekoliko mjeseci.

ZANIMLJIVO RAZMIŠLJANJE Toni Kroos prognozirao sudbinu Dinamovih protivnika: Bayern će biti treći, a Borussia druga

Treneri zahtijevaju da se u pravilnik natjecanja uključi pravilo po kojem klubovi ne smiju zaposliti novog trenera dok se ne dogovori financijska odšteta za trenera koji je prethodno dobio otkaz. Na sastanku su bila prisutna i brojna poznata imena iz svijeta nogometa.

LA LIGA Novi kiks Reala! Modrić je igrao 63 minute, 'kraljevi' uzeli samo bod u gostima kod Las Palmasa

Prema pisanju Marce, na sastanku su sudjelovali Carlo Ancelotti (65), Diego Simeone (54) i Xavi Hernández (44). Treneri su jednoglasno odlučili da neće popustiti u pregovorima s čelnicima La lige kada je u pitanju zaštita financijskih prava otpuštenih kolega. Kako Marca dalje navodi, ako se njihovi zahtjevi ne ispune, moguće je organiziranje štrajka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dage 04.09.2024.

    jadnii treneri. Baš mi ih je žao. Ostaju bez sredstava za život kada dobe nogu jer nisu napravili ono zbog čega su angažirani i masno preplaćeni!

  • Traktorista95 03.09.2024.

    Mogu li komentari na Fabrizia., lika koji trci sa zenama🤭

Komentiraj...
Vidi sve komentare