To je to što me zanima!

Žestoko i veselo u 'Večeri za 5 na selu', Štefan gulašom doveo dečke do ruba suza: Izgorio sam

Umirovljenik Štefan Šurjanski porijeklom je iz slovačke, a večeras je ugostio kandidate 'Večere' u riječkom tjednu...
Vidi originalni članak

Umirovljenik Štefan Šurjanski ugostio je protukandidate četvrtog dana riječkog tjedna 'Večere za 5 na selu'. Za svoju večeru dobio je 36 bodova, a ekipa je uglavnom hvalila sjajnu atmosferu koju je Slovak upriličio. Problematičan je bio, pak, gulaš - žestoko glavno jelo kojim je Štefan želio osvojiti ekipu.

'VEČERA ZA 5 NA SELU' Željko dobio samo riječi pohvale nakon večere: 'Zaslužio je sve desetke, srdačan je i zabavan...'

Pripravu večere simpatični umirovljenik započeo je upravo - Slovačkim kotlićem.

- To je kao gulaš, paprikaš - otkrila je Marija i dodala da voli to jelo.

Kotliću se razveselio i Robert. Salatu za rudare iduću je Štefan spravio!

To je za radnike - najavila je Marija, a Mirjana dodala: 'Krumpir ili fažol na salatu'. 

Starinski je to recept od vrganja, krumpira i sušenih gljiva. Za kraj, Punjena marama skrivala je desert!

- Lisnato tijesto, vjerojatno će mazati marmeladu od šljiva i perklapati - pretpostavio je Robert.

- Radimo trokute, jedni su punjeni marmeladom od šljiva, druge od dvije vrste sira - otkrio je, pak, Štefan, kojem su deserti najteži kada je kuhanje u pitanju.

Nakon što je spravio svoja tri jela, Štefan se prihvatio priprema za doček gostiju. Za aperitiv je poslužio paštetu od guske, ali i kruh i sol - starinski običaj kada netko dolazi prvi put u kuću domaćina.

- Bilo je to pravo iznenađenje i vrlo ukusno, nisam nikad probala jesti - komentirala je Mirjana. Usto, ponudio je za aperitiv i diskovicu - 15 godina staru šljivovicu iz drvene bačve, iz Vukovara, a usto je ponudio i slatki liker.

- Bio je malo zbunjen, ali i sretan što smo mu došli. Pili smo rakiju i slovački liker, bio je odličan - zaključila je Marija.

Salatu za rudare poslužio je uskoro Štefan kao predjelo.

- Izgled je bio dobar, solidan -  komentirao je izgled predjela Željko.

'VEČERA ZA 5 NA SELU' Mirjana nije oduševila publiku i gledatelje: 'Nije zaslužila više, nije znala što s namirnicama...'

- Okus predjela mi je bio fin, dobar - dodao je Robert.

- Vrlo ukusne su bile gljive, to mi je bilo zaista jako ukusno -  zaključila je Mirjana.

Nakon pohvala za predjelo, uslijedilo je glavno jelo - Slovački kotlić. Slovački kotlić - gulaš i knedle - poslužio je Štefan za glavno jelo.

- Meni je bilo začinjeno sa crvenom paprikom malo prejako - komentirala je Mirjana.

Robert je, pak, začinio i prije negoli je probao gulaš pa mu je bilo, otkrio je, preljuto.

- Izgorio sam - komentirao je Željko o žestokom glavnom jelu.

- Malo je saft bio prerijedak i prezačinjen sa crvenom paprikom - komentirala je Mirjana. Željko je poručio da je bio dobar gulaš.

Nakon žestokog glavnog jela, stigao je i desert. Ekipa je, u nadi da u desertu neće biti paprike, kroz smijeh dočekala slatko s marmeladom od šljiva te dvije vrste sira. Punjena marama je stigla uz sladoled.

- Izgled je bio super, baš me iznenadio -  izjavio je Željko.

Štefan je desertom priveo večeru kraju, a potom ekipi udijelio i prigodne poklone te ih izveo u dvorište, gdje ih je dočekala glazba.

- Odlično iznenađenje, bili smo zadovoljni - komentirala je Mirjana.

- Zaplesali smo, glazba je bila dobra - zaključio je Robert.

'VEČERA ZA 5 NA SELU' Željko oduševio goste večerom, dobio je čak tri desetke: 'Bila je najbolja atmosfera dosad...'

Za svoju večeru, Štefan je dobio 36 bodova te sve pohvale na račun sjajne atmosfere.
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • NijeRuža 08.06.2023.

    Duboko sumnjam da je gulaš bio originalni slovački, jer već od oka vidim da je spravljen sa svinjetinom. A nisam ni ljubitelj marmelade od šljiva, tako da mi ni ta marama ne znači apsolutno ništa. Ostalo nije vrijedno komentirati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare