To je to što me zanima!

Umro je Giuseppe Montanari: 'Poveo nas je kroz nezaboravne avanture Dylana Doga...'

Godine 1986. pridružio se timu Dylana Doga, gdje je zajedno s Ernestom Grasanijem postao jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih crtača, stvorivši 27 priča redovnog serijala
Vidi originalni članak

Talijanski crtač stripova Giuseppe Montanari, jedan od glavnih umova iza kultnog stripa Dylan Dog, preminuo je u dobi od 86 godina. Vijest o smrti umjetnika objavljena je na službenoj Facebook stranici izdavačke kuće spomenutoga stripa Sergio Bonelli Editore.

- Napustio nas je Giuseppe Montanari. Zajedno s Ernestom Grassanijem poveo nas je brojnim, nezaboravnim avanturama Dylana Doga - objavila je izdavačka kuća na Facebooku.

IMAO JE 81 GODINU Preminuo je Sixto Rodriguez. O glazbenikovom životu snimljen je i film: 'Bio je prava legenda'

Montanari je debitirao u seriji Dylan Dog već u trećem broju, u epizodi Noć punog mjeseca, 1986. godine. Umjetnik je rođen u San Giovanni in Persiceto, u pokrajini Bologna, 26. studenog 1936. godine. Godine 1954., nakon srednje škole, počinje surađivati sa Studiom D'Ami, prvo na vesternu I tre Bill, a kasnije crtajući brojne vestern-priče za časopise Puppy i Tiramolla.

U sljedećem desetljeću postaje autor naslovnica za Editoriale Corno, a potom se posvećuje erotskim stripovima Renza Barbierija i Giorgia Cavedona. Godine 1974. počeo je raditi za Lanciostory, crtajući seriju Alamo Kid, a suradnju s izdavačkom kućom Sergio Bonelli Editore započeo je krajem sedamdesetih, radeći strip Mali rendžer prema tekstovima Decia Canzija i Giorgia Pezzina.

Potvrdila policija Poznato je od čega je preminuo unuk Roberta De Nira: Imao je samo 19 godina i predozirao se

Godine 1986. pridružio se timu Dylana Doga, gdje je zajedno s Ernestom Grasanijem postao jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih crtača, stvorivši 27 priča redovnog serijala od 1986. do 2017. godine. Od prosinca 2021., ovoga puta zajedno s Paolom Bacilierijem, postao je umjetnik naslovnice dvomjesečnika Dylan Dog Oldboy.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare