Skladištarka Antonija Fauković ugostila je protukandidatkinje trećeg dana ovotjedne 'Večere za 5'. Profesionalna plesačica i pjevačica narodnih plesova obožava kuhati pa se iz tog razloga i prijavila u ovu kultnu emisiju. Za svoju večeru Antonija je dobila 36 bodova i time se izjednačila s Višnjicom.
Višnjica i Nevenka dale su joj deset, a Ankica i Mara osam bodova. Jelo je bilo dobro, super. Kolač je bio kiseo, a nije mi se svidjela ni dekoracija stola, zaključila je Mara.
Antonija je pripravu večere započela dizanjem zastave - jer je za nju kuhanje u 'Večeri za 5' praznik! Jela je, pak, počela spravljati desertom naziva 'Kraljica u bijelom'. Radilo se o piti s jagodama i jogurtom koju Antonijina obitelj obožava.
'Ringe ringe jaja' iduće su jelo koje je domaćica pripremala. Predjelo su činila punjena jaja, a glavno jelo 'Podravski motivi' posljednje je čega se prihvatila
Antonija.
Lungić u umaku od vrganja jelo je kojim se domaćica prisjetila svoje Koprivnice, rodnog grada nje i njezine majke. Uz njih, poslužit će domaće krokete. Kandidatkinje je dočekala prigodnim aperitivom, ponudila je damama rakiju od dunje, višnjevac i rakiju od kruške.
- Gdje god sam, uvijek ću prije uzeti rakiju nego piće u boji - poručila je Mara nakon aperitiva.
- Dunja mi je bila odlična - dodala je Nevenka, a Višnjica je, pak, pohvalila višnjevac.
Pomalo napeti odnos Mare i Višnje privukao je pozornost pri samom početku večere, a onda je Antonija donijela predjelo. 'Ringe ringe jaja' prva su stigla pred ekipu.
- Kad sam ugledala predjelo, odmah sam znala da će biti malo - poručila je Ankica dok je Mari nedostajalo soli u predjelu, a otkrila je i da je predjelo odstajalo pa joj nije bilo baš dobro.
- Malo je bilo, čini mi se, ali opet - dovoljno - zaključila je Višnjica.
Uslijedilo je glavno jelo - 'Podravski motivi'. Lungić s vrganjima i kroketima Višnji je na prvi pogled izgledao pusto.
- Ne znam zašto, imala sam prvi dojam okusa po jetricama, a zapravo je to bio okus gljiva i nekog dodatka - dodala je.
- Glavno jelo bilo je jako ukusno, možda je falilo malo umaka, a salata je bila ugrubo izrezana i bilo ju je teško jesti - dodala je Ankica.
- Kupus salata je bila kao da si je praščićima malim narezao. Glavno jelo je bilo sirotinjsko - konkretnija je u komentaru bila Mara.
U večeri kojom je dominirao dinamičan odnos Mare i Višnjice, ekipi je za desert bila poslužena pita s jagodama. 'Jagode su bile žive, samo narezane, nije mi bilo po ukusu', rekla je Mara. Ankica i Nevenka pohvalile su, pak, desert.
- Više sam očekivala od njezine večere, možda je mogla dodati nešto obilnije i kreativnije - otkrila je Ankica svoj cjelokupni dojam.
Uz prigodne poklone, Antonija je za kraj ekipi priredila i iznenađenje - zapjevala je tradicionalnu pjesmu i dobila pohvale od ekipe. 'Fenomenalno je pjevala. Prekrasan glas', zaključila je Višnjica.