To je to što me zanima!

Međunarodna premijera: Film 'Šalša' prikazan u Varšavi

Film redatelja Dražena Žarkovića te producenata Damira Terešaka, Ane Grbac i Nikoline Vučetić Zečević, prikazan je u programu Wolny duch (Slobodni duh)
Vidi originalni članak

Međunarodna premijera filma „Šalša“ održana je na jubilarnom 40. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi. Komedija s elementima horora privukla je pažnju poljske publike, koja je pljeskom pozdravila redatelja Dražena Žarkovića, glavnu glumicu Ivanu Gulin, VFX artista Krstu Jarama te DIT i grafičkog dizajnera Domagoja Doku.

Film redatelja Dražena Žarkovića te producenata Damira Terešaka, Ane Grbac i Nikoline Vučetić Zečević, prikazan je u programu Wolny duch (Slobodni duh), koji predstavlja „inovativne i buntovne dugometražne igrane i dokumentarne filmove iz cijelog svijeta“. Utemeljen 1985., Međunarodni filmski festival u Varšavi od 2009. nalazi se u elitnoj skupini „A liste“ filmskih festivala, a u glavnom gradu Poljske održava se od 11. do 20. listopada

PAMTIMO IH PO HORORCIMA FOTO Iako su bila djeca, njihove uloge plašile su i najhrabrije! Evo kako oni izgledaju danas...

„Bio sam radoznao vidjeti hoće li poljska publike razumjeti i zavoljeti dalmatinske zombije, no po njihovoj reakciji - strahu doista nije bilo mjesta. Smijeh tijekom projekcije i aplauz nakon nje pokazali su da potpuno razumiju film“, kazao je redatelj Dražen Žarković, koji je poslije projekcije odgovara na pitanja gledatelja. Uz jučerašnju projekciju, „Šalša“ će u Varšavi biti prikazana još tri puta.

U središtu zombi komedije „Šalša“ je Vatroslav (Momčilo Otašević), vječiti student koji u Zagrebu ostane bez posla i smještaja te prihvati ponudu da dođe na izolirani dalmatinski otok Mala Glava pomoći u berbi rajčica. Tamo upoznaje stomatologinju Irenu (Ivana Gulin) i simpatičan „domaći svit“, no nakon „fešte od poma“ brzo postane svjestan da Mala Glava skriva mračnu tajnu zbog koje je najbolje – bježati.

Uz Momčila Otaševića i Ivanu Gulin, u filmu glume i Snježana Sinovčić Šiškov, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Slavko Sobin, Damir Markovina, Ecija Ojdanić, Donat Zeko i drugi.

Redatelj je Dražen Žarković, a koscenaristi Ivan Turković Krnjak i Maja Todorović. Direktor fotografije je Saša Petković, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, slikarica maske Jasmina Lilić, montažer Saša Karakaš Šikanić, dizajner zvuka Ognjen Popić, a snimatelj zvuka je Zoran Maksimović.

PIŠE: BORIS RAŠETA Film 'Svemu dođe kraj' odlikuje se Grlićevom estetikom, bila bi šteta da mu je redateljski kraj

Producenti zombi komedije „Šalša“ su Damir Terešak i Ana Grbac iz Maxima film te Nikolina Vučetić Zečević. Film je nastao u koprodukciji s producentskim kućama Biberche productions (Srbija), Far Film Production (Crna Gora), Bitter Frame Production (Crna Gora), Iskra Film (Srbija), PALCHICA Productions (Bosna i Hercegovina) i Nomad film (Bosna i Hercegovina). Proizvodnju filma koji je sniman na brojnim lokacijama na otoku Šolti i manjim dijelom u Zagrebu, podržao je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare