Nikolina i Otto dosad su se nalazili na gornjoj, boljoj polovici tablice ukupnih bodova. No, večeras su svojim krvavim janjećim rebrima zagrebli samo dno – sa svega šest prikupljenih bodova.
Riječanka i Zagrepčanin su, kao vođe tima 'Zlatno prase' i dobitnici imuniteta, izabrali najteži dio zadatka: kopirati najkompliciranije jelo od pet ponuđenih tanjura. Nisu ni slutili da će zbog krvavog janjećeg mesa i pripreme pirea od krumpira i celera štapnim mikserom dobiti najniže ocjene dosad, pa čak i jedinicu od Ivana Pažanina.
- Kod vas se dogodila ista situacija kao kod Vjekoslava i Davorke. Meso janjetine vam je ostalo sirovo i nejestivo. Ne znam jeste li mislili da će potpuno krvavo meso proći kod žirija? Apsolutno neće - objašnjava Pažanin zbog čega je odlučio Nikolini i Ottu dati jedinicu.
- Ocjene su takve kakve su. Ok, dobro je. Ovaj tjedan ne možemo ispasti, napravili smo greške iz kojih smo i puno naučili, tako da se nećemo dodatno živcirati - odgovara mladi natjecateljski par, koji je dobio samo bod manje od konkurentskog para, Vjekoslava i Davorke. Sin i majka iz Splita pripremali su isto jelo s identičnim završetkom, no oni su se ipak odlučili sirovo meso ne poslužiti žiriju.
- Nisam bio nesretniji u showu. Sve znamo napraviti i skuhati, ali smo falili. Žao mi je što nećemo dobiti dobre bodove, ali, Bože moj! Takav je danas dan… - rekao je Vjeko koji je od žirija očekivao „tri asa“ za nedovršeno jelo, a dobio je samo jedan, i to također od Pažanina.
Nakon prve runde timskog kuhanja ekipa 'Zlatno prase' vodi protiv ekipe 'Kaciola' 63 naprema 28, zahvaljujući Andrei i Barbari koje su napravile najbolju „kopiju“ dana (23 boda), dok ih slijede Josip i Miroslav te Ćale i Žuti, svaki s po 20 bodova.
Je li to sustižna bodovna razlika, doznat ćemo u novoj epizodi kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ – u utorak, 6. ožujka u 20 sati na RTL-u.