To je to što me zanima!

Franko je pobjednik istarskog tjedna u 'Večeri za 5': 'Jako sam iznenađen, nisam se nadao'

Marcela je bila na četvrtom mjestu, Radovan na trećem, Zdenka na drugom, a prvo mjesto su dijelili Anka i Franko. Zdenka, Radovan i Marcela složili su se da je Franko zaslužio odnijeti pobjedu
Vidi originalni članak

Enologinja Marcela Zagorac kuhala je posljednji dan istarskog tjedna 'Večere za 5' te je svoje protukandidate ugostila u Novigradu. Iako je očekivala visoke ocjene, Marcela je završila na zadnjem mjestu – Radovan joj je, kao i svima ovaj tjedan, dao deset bodova, a Zdenka, Anka i Franko po osam bodova. Franko i Anka dijelili su prvo mjesto, a Zdenka, Marcela i Radovan jednoglasno su odlučili da je Franko zaslužio pobijediti!

'VEČERA ZA 5' Radovan nije imao iznenađenje za ekipu, ali to gledateljima nije smetalo: 'Nasmijao me šalama'

Domaćica Marcela pripremu svoje večere započela je gregadom. U pomoć joj je stigla prijateljica Dragana kako bi stigle očistiti svu ribu i pripremiti sve na vrijeme kako bi glavno jelo, nazvano 'Gregada a la Maca', bilo spremno za goste.

„Ne volim ribu morsku, ne volim škampe, to nisam nikad jela“, komentirala je Anka.

Slijedila je priprema 'Manistre na istarski', predjela koje se sastojalo od raviola punjenih skutom, koje je Marcela sama napravila, u umaku od škampa i šparoga, a Franko je čitajući jelovnik točno pretpostavio da će predjelo biti tjestenina sa škampima.

Na kraju je na red došla priprema deserta. Marcela se odlučila gostima pripremiti dalmatinsku rožatu koju je nazvala 'Dalmacija u srcu'.

Gosti su se okupili u kombiju i u dobrom raspoloženju išli prema Marceli, a Zdenka i Franko su čak i zapjevali. Domaćica je svoje goste srdačno pozdravila i ponudila im aperitive – muškat, pjenušac i grappu.

„Nije mi izgledala umorno, vesela je bila, vedra, kao i svaki dan – Dalmatinka“, komentirala je Zdenka.

Večera je počela 'Manistrom na istarski' koja je podijelila goste. Radovan je rekao da se u jelu isticao okus parmezana i da mu je bilo fino, dok je Zdenka komentirala kako je raviole trebalo još kuhati jer su ostali tvrdi.

„Meni nije bilo ukusno, bilo je jako žilavo“, rekla je Anka, a Franko odgovorio: „Ne bih se složio s gospođom Ankom ,meni je bilo baš prefino i baš tako bih i ja to napravio.“

'VEČERA ZA 5' Radovan osvojio 35 bodova! Anka: 'Nije sve bilo savršeno, nešto je nedostajalo u predjelu'

'Gregada a la Maca' nije oduševila goste, Zdenka je rekla kako joj je žao jer zna da se Marcela potrudila, ali rak iz kojeg se trudila izvući meso bio je prazan. Radovan je komentirao kako mu je ovo riblje jelo bilo 'preribasto', a najoštrija je, po običaju, bila Anka: „Nisam ni znala da je morski pas unutra, da sam znala, ne bi ga ni probala.“

Rožata 'Dalmacija u srcu' najviše se svidjela gostima.

Nakon večere Marcela je svojim gostima podijelila poklone – vino i šparoge, a onda je došao i DJ Mile i razveselio goste koji su rado zaplesali, dok je Anka sjedila.

Slijedilo je proglašenje - Marcela je bila na četvrtom mjestu, Radovan na trećem, Zdenka na drugom, a prvo mjesto su dijelili Anka i Franko. Zdenka, Radovan i Marcela složili su se da je Franko zaslužio odnijeti pobjedu!

„Iskreno, jako sam iznenađen, nisam se nadao tome“, rekao je pobjednik koji će novce od nagrade potrošiti na putovanje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zeljezni konj 27.09.2024.

    Gdje nađoše Hanku, ona ne voli morsku ribu i škampe, nije ih nikada jela a živi u Istri, ina i ne zna što jede, umjesto morskog psa su joj trebali dati komad seoske džukele lutalice, njoj bi bilo svejedno !

Komentiraj...
Vidi sve komentare