To je to što me zanima!

Čuvajmo naše penziće. Nemojte im mijenjati termine sapunica

Iznosi penzija kod velike većine ne dopušta im luksuz odlaska na odmor, more, u planine, bilo gdje, čak i uz besplatnu željeznicu. I što će onda, jadni i stari, po ovakvim temperaturama?!
Vidi originalni članak

Dobar “tajming” može ponekad puno značiti, pa i život spasiti. Taj popularni “taj ming”, kako mu od milja tepaju bolji poznavatelji, važna je stvar. Pogotovo kad se promaši. Recentni je primjer doček olimpijaca u Zagrebu. Da dočaram što se dogodi kad je “tajming” promašen. Bilo je to prošlog tjedna, točnije 7. kolovoza, dok su Olimpijske igre još trajale, a Hrvatska osvajala medalje.

SREBRNI VATERPOLISTI Večeras svečani doček srebrnih 'Barakuda' i drugih olimpijaca u Zagrebu. Evo svih informacija

No netko izrazito netalentiran, kakvih je u Gradu Zagrebu i previše, dosjetio se dočekati olimpijce koji su dotad završili svoja natjecanja. Totalna glupost, a da ne bi bila sama, taj netko izrazito netalentiran, kao kakav neotesani deran koji želi nekom napakostiti, dosjetio se da to na glavnom zagrebačkom trgu počne u 16:30. Pola pet popodne. Četiri i po’, kako god vam drago.

Po temperaturama od oko 35 stupnjeva Celzijusa, bez hlada na Trgu bana Josipa Jelačića, netko se dosjetio dočekati naše sportaše. Klasični primjer krivog “taj minga”, za one koji ga poznaju.

FOTOGALERIJA Ludilo u Splitu: Pogledajte kako su dočekali svoju brončanu Lenu

I nije tu kraj promašaja termina. U ovim ljetnim mjesecima oni najstariji među nama u velikim su problemima. Riječ je o umirovljenicima. Iznosi penzija kod velike većine ne dopušta im luksuz odlaska na odmor, more, u planine, bilo gdje, čak i uz besplatnu željeznicu. I što će onda, jadni i stari, po ovakvim temperaturama?! Na Jelačićev trg u 16:30 ići neće jer pitanje ako bi se vratili.

Logično je da sjednu pred televizor. A tamo reprize do reprize. Da hrvatski učenici vole ponavljati poput naših televizija, rezultati državnih ispita i mature bili bi bolji. A ako ne ponavljaju već nekoliko puta pogledane serije ili filmove, posegnu za sapunicama. No mijenjaju im vrijeme. Požalio se tako simpatični par iz Bjelovara da su im promijenili termine sapunice omiljene.

Bila je u popodnevnim satima, ručak su prema njoj ravnali. Nekad je bio poslije 14 sati, sad mora biti malo nakon podneva. Njihova je rutina uništena. A naši penzioneri stvarno pate, od države nikakve koristi, dajte nemojte ih još sa sapunicama maltretirati. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Marija Magdalena 💓💓 18.08.2024.

    Radim...pa si ništa od toga ne mogu priuštiti...tak da nisu samo penzionerima u problemu jer većina ima 500 eura i više a doma su a ja za 677 eura cijeli tjedan...jedan dan slobodna.Što ste se zalijepili samo za penzionere...njima je dobro

  • Luna777 17.08.2024.

    Lako nama sa sapunicama, dajte vi neempatična Vlado umirovljenicima veće mirovine. Ako za sve ima, ako se novac razbacuje u druge države za crkve i oltare u svijetu, onda mora biti novaca i za umirovljenike, 1,2 milijuna građana drugog reda u Hrvatskoj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare