To je to što me zanima!

Charles pauzira s liječenjem na 11 dana i to zbog dalekog puta: 'Dolazi tamo prvi put kao kralj'

To je Charlesov prvi posjet Commonwealthu otkako je postao kralj, a na putovanje odlazi 18. listopada i tijekom posjeta Australiji posjetit će Sydney i Canberru, a zatim slijedi državni posjet Samoi
Vidi originalni članak

Liječnici kralja Charlesa III. (75) dopuštaju mu da ''pauzira'' liječenje raka kako bi sljedeći tjedan odletio u Australiju u službeni posjet, piše Daily Mail. Kralj na putovanje odlazi 18. listopada i tijekom posjeta Australiji posjetit će Sydney i Canberru, nakon čega će odmah uslijediti državni posjet Samoi u Južnom Pacifiku, gdje će prisustvovati sastanku šefova vlada Commonwealtha.

EMOTIVNA OBJAVA Kralj Charles oprostio se od Maggie Smith: 'Njezina toplina blistala je i izvan pozornice...'

Kako je doznao Daily Mail, kralj će biti na liječenju sve do dana kad je zakazan njegov let, a potom će sve biti stavljeno na kratko čekanje. I to 11 dana. Ciklus liječenja nastavit će odmah po povratku u Veliku Britaniju.

Koji oblik karcinoma je Charlesu dijagnosticiran nije poznato. Jedino što se zna je da mu je dijagnosticiran nakon operacije prostate i da od postavljanja dijagnoze prima svakoga tjedna potrebnu terapiju.

Ono što njegovo 11-dnevno putovanje, u koje je ''ugurao'' brojne aktivnosti te tisuće i tisuće kilometara, govori je da je liječenje bilo uspješno, jer u suprotnom se ne bi mogao otisnuti na tako daleko putovanje.

PRIONULA NA POSAO Konačno! Kate Middleton nakon više od devet mjeseci vratila se svojim kraljevskim dužnostima

Međutim, izvori bliski Palači naglašavaju da je njihov program organiziran u bliskoj suradnji s njegovim liječnicima i da ''paze'' na njegovo zdravlje. U kraljevskoj pratnji će, kao i uvijek, biti putujući liječnik - standardna praksa za šefa države. Dugo očekivano putovanje od velike je važnosti jer je to Charlesov prvi posjet Commonwealthu otkako je postao kralj.

Podsjetimo, poznato je da je kralj u siječnju 2024. liječen u bolnici u Londonu zbog benignog povećanja prostate, no tijekom operacije mu je dijagnosticiran karcinom o kojem nije puno otkriveno. Idući mjesec kralj bi trebalo proslaviti 76. rođendan, a navodno ima samo jednu želju - vidjeti sinove Williama i Harryja u dobrim odnosima.

IZNIJELA DETALJE NJIHOVIH SUSRETA Diana je svoju bol ispovijedala jednoj ženi: Ona sada opisuje kako se princeza 'slamala'...

Odnos dvojice prinčeva narušen je nakon Harryjevih memoara ''Rezerva'' i intervjua koji su on i supruga Meghan Markle dali Oprah Winfrey, u kojemu su u prilično negativnom tonu govorili o kraljevskoj obitelji. Izvor iz palače ispričao je da kralj gaji san o obiteljskom jedinstvu.

- Kralj Charles najviše želi ponovno uspostavljanje mira u obitelji. Želi povući crtu ispod svojih prošlih svađa te da se princ William i princ Harry slažu, a koji je bolji trenutak od njegova rođendana da ih spoji - rekao je izvor za Irish Star.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TaličniTom 08.10.2024.

    Ma to je rak prostate koji se proširio na druge organe, pa operacija same prostate (odstranjenje) nije pomogla. To je jasno ko dan što je. Sad mora primati kemoterapiju i radiološku terapiju (zračenje). To je to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare