To je to što me zanima!

Bono Vox se vratio u Hrvatsku: Uživao u kozicama i tartufima

Pjevač U2 se već prije oduševio Zirojevićevim mediteranskim delicijama. Obećao je vratiti se i opet je stigao, kaže kuhar. Ovaj put želio je, osim specijaliteta, kušati autohtona hvarska vina
Vidi originalni članak

Bono Vox ponovo je u četvrtak svratio na Palmižanu, otočić kod Hvara kojeg je već posjetio prije dvije godine kad se čitav U2 motao po jadranskoj obali. Kao i prošli put došao je se nauživati specijaliteta chefa Hrvoja Zirojevića u restoranu Laganini.

Pjevač U2 se već prije oduševio Zirojevićevim mediteranskim delicijama, što je tada bio podijelio i na Facebook stranicama benda, a to i ne čudi budući da je splitski kuhar jedan od najvećih i najoriginalnijih majstora morske kuhinje koji je osmislio stotine novih jela i kombinacija od tradicionalnih dalmatinskih namirnica.

I ovaj put Bono je stigao s većom grupom mlađih prijatelja, te potražio Zirojevića kako bi se pozdravili.

- Obećao je se vratiti i opet je stigao. Malo smo popričali kao i prošli put, a opet se dobro namučio kako bi izgovorio moje ime Hrvoje. Ovaj put želio je, osim specijaliteta, kušati autohtona hvarska vina. Ponudili smo birana vrhunska Plenkovićeva crna vina s kojima je bio jako zadovoljan. Zaželio je nešto slično što je jeo i prošli put, pa smo im poslužili dva bogata slijeda- kaže Hrvoje.

Bili su tu tatar od tune, sirove kamenice, carpaccio od dimljene sabljarke, carpaccio od tune s pečenom guščjom jetrom.

- Spremio sam im i domaće makarune s vrganjima, kozicama i tartufima, dimljeni rižot s karameliziranim sladoledom od paškog sira - kaže kuhar.

- Zatražio je i škampe, pa smo mu napravili viške na buzaru koje su nedavno stigle iz mora, kao i lipog šampjera (kovača) na žaru, a bili su tu i gratinirani cannelloni s hobotnicom i pancetom. Iako sam fan U2-a, volim i Bonov pacifizam i čast mi je bilo kuhati ponovo za njega, on je dobio isti tretman kao i svaki drugi gost koji svrati kod nas – rekao je Zirojević.

Bono se zadržao s društvom oko dva sata na ručku u Laganiniju, te je krenuo dalje.

Zirojević je kuhao i ranije za brojne svjetski poznate kao što su supružnici Beyonce i Jay Z, nogometna legenda Andriya Shevchenko, prinčevi Jordana i Saudijske Arabije.

Dodajmo da je proljetos u Japanu na poziv njihova veleposlanstva predstavljao i spremao hrvatsku kuhinju po velikim tamošnjim gradovima, a lani s Rudolfom Štefanom (restoran Pelegrin, Šibenik) bio je ambasador dalmatinske kuhinje među 30 odabranih svjetskih kuhara na mediteranskoj gala večeri u Rockefeller centru u New Yorku.

VIDI OVO: Najemotivnije obiteljske slike naših nogometaša.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • black_cat 10.08.2018.

    zadnji pijat bi sad s guštom potamanila

  • John Doe Jr. 10.08.2018.

    i hrvati bi to papali ali im neda vlada i hrvatski sabor RH osim zaslužnim hrvatinama

  • ZG U SRCU 10.08.2018.

    Bono,dojdi opet u Zagreb, draži si mi od onog tzv.pjevača puške!

Komentiraj...
Vidi sve komentare