To je to što me zanima!

Zelenski objavio fotografije s Plenkovićem: 'Zahvalan sam Hrvatskoj što nas podržava...'

Za Plenkovića ovo je treći posjet Ukrajini od početka ruske invazije, ovog puta bio je u pratnji ministara Gordana Grlića Radmana, Damira Habijana te Radovana Fuchsa.
Vidi originalni članak

Danas sam se sastao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem. Glavne teme razgovora su bile razminiranje, poslijeratni oporavak te obnova energetske infrastrukture. Zahvalan sam Hrvatskoj što podržava Ukrajinu, kao i na današnjoj najavi 11. paketa vojne pomoći, objavio je na društvenim mrežama ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski uz nekoliko fotografija s Plenkovićem.

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinski udar na Rusiju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za Plenkovića ovo je treći posjet Ukrajini od početka ruske invazije, ovog puta bio je u pratnji ministara Gordana Grlića Radmana, Damira Habijana te Radovana Fuchsa.

RADNI POSJET Plenković u Ukrajini: Sastao se sa Zelenskim, sudjelovat će na sastanku Krimske platforme

Po dolasku u Kijev, Plenković je sudjelovao i na svečanosti otkrivanja Spomenika žrtvama genocida nad Krimskim Tatarima, koju su predvodili predsjednik Zelenski i Mustafa Džemilev, lider krimsko-tatarskog naroda.

Tijekom boravka u Kijevu, predsjednik Vlade Plenković sastao se s ukrajinskim državnim vrhom - predsjednikom Zelenskim, predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Štefančukom i predsjednikom Vlade Ukrajine Denisom Šmihalom, a sudjelovat će i na sastanku na vrhu Krimske platforme. 

'PRIMJERENI ODGOVOR' Kremlj prijeti: Reagirat ćemo ako Ukrajina udari američkim ATACM sustavom na rusko tlo

- Hrvatska snažno podržava Međunarodnu krimsku platformu te ima vrlo aktivnu ulogu u okviru ove platforme, budući da je bila i domaćin Prvog parlamentarnog summita u listopadu 2022. - istaknuli su ranije iz Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 251

  • Dr.Vonza ᅟ 13.09.2024.

    Svijet je zahvalan zelenskom jer brani europu od rusonacista.

  • Dragana VIaga 13.09.2024.

    Zelenski budući predsjednik reformirane rusije.

  • Must Affa 13.09.2024.

    Ljudi moji nedajte sinove i unučad da ratuje za ukrajni!! Sa razlogom se uvodi vojni rok jer ukrajni treba meso i oružje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare