To je to što me zanima!

Vulin: Moj predsjednik se divi Rusiji. Vučić i Putin su prijatelji, trebao bi doći u Moskvu...

Vulin je izjavio da BRICS ne postavlja uvjete svojim članicama u vezi s promjenom političkih sustava niti ih prisiljava na uvođenje sankcija
Vidi originalni članak

Srbija izražava nadu da će imati priliku postati članica BRICS-a, organizacije koja nudi veću slobodu i ne zahtijeva promjenu političkog sustava ni pridruživanje režimima sankcija, rekao je potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vulin u intrevjuu za RIA Novosti 

Vulin nalazi se u Kazanu, gdje se održava summit BRICS-a u organizaciji Vladimira Putina. Istaknuo je da se Srbija osjeća dobrodošlom među prijateljskim zemljama BRICS-a, koje, kako je rekao, nude slobodu izbora, što za Beograd predstavlja važnu alternativu.

STIŽU REAKCIJE Picula novi EU izvjestitelj, u Srbiji ogorčeni. Vučić i Brnabić: 'Nama dali Hrvata, svaka čast'

- Prvi put možemo birati. Trebali bismo naučiti da, na kraju krajeva, možemo birati. Ovo je za nas veoma važno. Veoma sam zainteresiran da saznam više o BRICS-u i nadam se da će u njemu biti mjesta za Srbiju - izjavio je Vulin na marginama summita.

Vulin je izjavio da BRICS ne postavlja uvjete svojim članicama u vezi s promjenom političkih sustava niti ih prisiljava na uvođenje sankcija. Također je naglasio da je predsjednik Srbije snažan zagovornik prijateljstva s Rusijom.

VIDEO Halo, Vlad? Vučić je telefonski pričao s Putinom pa objavio video: 'Hvala mu za plin'

- Moj predsjednik zaista se divi povijesti Rusije, njenoj kulturi i on je nepokolebljiv pristalica prijateljstva između Rusije i Srbije. I, ako mogu da kažem, Vučić i Putin su prijatelji - rekao je Vulin, te dodao kako Vučić planira prisustvovati obilježavanju 80. godišnjice pobjede nad nacizmom u Moskvi.

- Zato očekujem sastanak predsjednika Vučića i predsjednika Putina u Moskvi, a hoće li se oni sastati u trećim zemljama, to sada ne mogu reći - kaže Vulin.

MOTAJ KABLOVE VIDEO Aca s placa! Del Boy Vučić Erdoganu rekao da je švercao tenisice. Ovaj je ostao u šoku

U delegaciji Srbije na summitu BRICS-a u Kazanu osim Vulina su i ministar obrane Bratislav Gašić, ministrica gospodarstva Adrijana Mesarović te ministar bez portfelja Nenad Popović, zadužen za međunarodnu ekonomsku suradnju i društveni položaj Crkve.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Savo.doncic 25.10.2024.

    Serem se na EU Da raspisu referendim 99% ljudi bi bilo protiv ulaska . Russia rules

  • urnebes 24.10.2024.

    nema dvojbe da će se nas pitat i mi ćemo bit ti koji će donit sudbonosnu odluku dal će srbija bit članica EU,

  • sony33 24.10.2024.

    Bilo bi najbolje da Srbija traži razmjenu teritorija sa Mongolijom, tako bi bili blizu voljenoj Rusiji. To bi im omogučilo da se pripoje Rusiji i da žive u blagostanju ruskog svijeta, od kojeg svi bježe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare