To je to što me zanima!

Vrhunac toplinskog vala: Na obali temperature već na 30, za cijelu zemlju izdali crveni alarm

U Senju je već u 7 sati izmjereno 29°C, u Splitu 28.2°C, Rijeci 27.4°C, Dubrovniku i Hvaru 26°C
Vidi originalni članak

Pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, najviša temperatura zraka uglavnom od 33 do 38 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog meteorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Poslijepodne u unutrašnjosti umjeren i jak razvoj oblaka uz malu vjerojatnost za poneki pljusak s grmljavinom.

BLIŽI SE KRAJ TOPLINSKOG VALA Zbog 'paklenih' vrućina cijela je Hrvatska pod crvenim alarmom: Za vikend stiže velika promjena

Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren sjeverozapadni, na Jadranu i jugozapadni. 

U Senju je već u 7 sati izmjereno 29°C, u Splitu 28.2°C, Rijeci 27.4°C, Dubrovniku i Hvaru 26°C.

Hrvatska u crvenom: Za vikend oblačno i nestabilno vrijeme

I danas je za cijelu Hrvatsku izdan crveni alarm, što znači da je vrijeme izuzetno opasno. 

- Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama - upozorava DHMZ.

- Vikend na kopnu postupno oblačniji i nestabilniji. Više pljuskovite oborine vjerojatno će biti u nedjelju poslijepodne, a u noći na ponedjeljak stiže jače naoblačenje s kišom. Lokalno može biti i nevremena. Nakon dugog razdoblja slabog vjetra, u ponedjeljak će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka u padu.

Pljuskovi i grmljavina najprije će u nedjelju zahvatiti sjeverni Jadran, zatim i dio Dalmacije, a u ponedjeljak i krajnji jug Jadrana. Ponegdje će biti neverina, moguće i nevera. Slabo do umjereno jugo i južni vjetar u ponedjeljak će okretati na buru i pojačati. No subota još tiha, pretežno sunčana, sparna i vruća - prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Plavusa 13 Pink G 16.08.2024.

    Kod mene u 07:00 bilo laganih 29, u 14:00 prekrasnih 40.... i dobro ljeto jeee!!! u 07:00 PA 10:00 na more, popodne doma u bazenu, sad cemo lagano klimu i pogledat neki film. Navecer idemo festat. Sto se mene tice moze ovo ljeto malo i produziti. Sad kad se smire guzve od turista, ajme milinaaa.

  • Prekobicnjak 16.08.2024.

    Dobro da ne pada snijeg, tko bi ga čistio po ovoj vrućini?

  • Ironfist 16.08.2024.

    Prošli tjedan su pisali da će vrhunac toplinskog val. biti između utorka i četvrtka. Seizmolog i meteorolog dva najljepša zanimanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare