To je to što me zanima!

Vođa Hezbolaha je mrtav. Iran: 'Nastavit će se njegova linija'

Proiranski Hamas je u subotu objavio da oplakuje Nasralaha nakon što je ubijen u izraelskom zračnom napadu, rekavši da će njegova smrt samo potaknuti borbu protiv Izraela
Vidi originalni članak

Iran je u subotu rekao da će se "linija Hasana Nasralaha nastaviti", unatoč ubojstvu čelnika libanonske milicije Hezbolah u izraelskom napadu na njezino sjedište u južnom predgrađu Bejruta dan ranije, a palestinska organizacija Hamas je objavila da će "atentat" samo ojačati otpor prema Izraelu.

"Veličanstvena linija vođe otpora, Hasana Nasralaha, nastavit će se, a njegov sveti cilj će biti postignut oslobađanjem Jeruzalema, ako Bog da", napisao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Naser Kanani na društvenoj platformi X.

Proiranski Hamas je u subotu objavio da oplakuje Nasralaha nakon što je ubijen u izraelskom zračnom napadu, rekavši da će njegova smrt samo potaknuti borbu protiv Izraela.

"Zločini i atentati (izraelske) okupacije će samo povećati odlučnost i upornost otpora u Palestini i Libanonu da nastavi sa svom svojom snagom, hrabrošću i ponosom koracima mučenika te da ide putem otpora do pobjede i odbacivanja okupacije", poručio je Hamas u priopćenju.

Hassan Nasrallah Tko je ubijeni šef Hezbolaha? Godinama se skrivao. Imao je 5 djece, bio među najmoćnijima

Nasralahova smrt predstavlja težak udarac za Hezbolah koji se suočava sa sve intenzivnijim izraelskim napadima. Također, to je udarac i za Iran s obzirom na značajnu ulogu koju je imao u takozvanoj "Osovini otpora", ističe Reuters.

"Osovina otpora" je termin kojim se označavaju palestinski, libanonski, sirijski i drugi pokreti koji su bliski Iranu, a protivnici su Izraela.

"Ponovno potvrđujemo našu apsolutnu solidarnost i stojimo s našom braćom u Hezbolahu i Islamskom otporu u Libanonu, koji sudjeluju u bitci Poplava al-Aksa (kako Hamas naziva svoj napad na Izrael 7. listopada) radi obrane džamije al-Aksa, uz naš narod i naš otpor", dodao je Hamas.

IZ MINUTE U MINUTU Hezbolah potvrdio smrt vođe, EU upozorava avio kompanije da izbjegavaju Libanon i Izrael

Islamski džihad, druga proiranska palestinska organizacija, u priopćenju je rekla: "Prije ili kasnije, snage otpora iz Libanona, Palestine i regije će se pobrinuti za to da neprijatelj plati cijenu svojih zločina i okusi poraz zbog onoga što su njegove grešne ruke učinile".

Gaza ima 2,3 milijuna stanovnika, a većina je raseljena unutar priobalne enklave zbog rata, u kojem ih je poginulo 41,500, prema podacima zdravstvenih vlasti u Gazi.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • HerojTito7 28.09.2024.

    svi će sve pobit i osvojit u ime boga i ako bog da, sve sami luđaci na svim stranama

  • purgersirokibrijeg 28.09.2024.

    On sad uživa sa djevicama a Iran žaluje.Doći će vrijeme da se i ajatolaha pošalje na uživanje i druženje sa prorokom

  • Spužva_Bob_Skockani 28.09.2024.

    da žaluju a on gore s 72 djevice

Komentiraj...
Vidi sve komentare