To je to što me zanima!

VIDEO Ukrajinci imaju inovaciju koja je zastrašujuća. Iz dronova zmajeva 'rigaju vatru' na Ruse

Stvaranje takve vrste straha vjerojatno je glavni učinak ukrajinskih 'dronova-zmajeva', prema Nicholasu Drummondu, analitičaru specijaliziranom za kopneno ratovanje i bivšem časniku britanske vojske
Vidi originalni članak

Čini se kako Ukrajinci koriste 'dronove zmajeve' u napadu na Rusiju. Nekoliko videa objavljenih na društvenim mrežama, uključujući Telegram kanal od ukrajinskog ministarstva obrane, prikazuje kako niskoleteće bespilotne letjelice ispuštaju vatru, odnosno rastaljeni metal, na ruske položaje. 

IZ MINUTE U MINUTU VIDEO Detonacije odjekuju Rusijom, proglašeno izvanredno stanje. Naredili evakuaciju

POGLEDAJTE VIDEO:

Užarena mješavina aluminijeva praha i željeznog oksida, nazvana termit, oslobađa temperaturu do 2200 Celzijusovih stupnjeva. Ako već ne ubije ili ne osposobi ruske vojnike, može brzo spaliti drveće i vegetaciju koje im služi kao zaklon, prenosi CNN.

Dok se ispušta s drona, termit podsjeća na vatru koja dolazi iz usta mitskog zmaja. 'Udarni dronovi naša su krila osvete, donose vatru ravno s neba!', poručila je ukrajinska 60. mehanizirana brigada na društvenim mrežama.

NOVA PODRŠKA Britanija šalje 650 projektila protuzračne obrane Ukrajini

'Oni postaju stvarna prijetnja neprijatelju, paleći njegove položaje s točnošću koju nijedno drugo oružje ne može postići. Kad naš Vidar radi, Rusi ne spavaju', dodali su iz navedene brigade. Vidar je nordijski bog osvete.

Stvaranje takve vrste straha vjerojatno je glavni učinak ukrajinskih 'dronova-zmajeva', prema Nicholasu Drummondu, analitičaru specijaliziranom za kopneno ratovanje i bivšem časniku britanske vojske.

- To je vrlo gadna stvar. Korištenje drona za ispuštanje termita prilično je inovativno. Ali ako se koristi na taj način, njegov će učinak biti više psihološki nego fizički - rekao je Drummond.

VELIKA REKONSTRUKCIJA Velika rošada ukrajinske vlade: Izglasali devet novih ministara

Ipak, priznaje strah koji termit može proizvesti kod neprijatelja. Termit može lako progorjeti kroz gotovo sve, uključujući metal, tako da je zaštita od njega gotovo nemoguća. Otkrio ga je njemački kemičar 1890-ih, a izvorno se koristio za zavarivanje željezničkih tračnica.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Emperor24 08.09.2024.

    Već sljedeći dan ih je Rusija izrokala s Termitom,ali ovdje se to ne prenosi.Nemam pojma zašto.

  • vasko 08.09.2024.

    Samo se vi kurčite

  • starii_vatrogasec 0076 07.09.2024.

    Taj vidar je jako opasan , rigaju vatru na ruske polozaje! Samo derih !

Komentiraj...
Vidi sve komentare