To je to što me zanima!

VIDEO Ruski vojnici masovno se predaju: Bježe u kolonama, a neke su Ukrajinci i zarobili

Po nekoliko analitičara, napredovanje ukrajinskih snaga fokusirano je oko Sudže, ruskog grada s oko 5500 stanovnika koji se nalazi desetak kilometara od granice
Vidi originalni članak

Ukrajinska vojska pokrenula je u utorak napad na rusku pograničnu regiju Kursk s više od 1000 vojnika i oklopnih vozila, objavio je ruski glavni stožer, uvjeravajući da čini sve kako bi odbio napad.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Borbe se u četvrtak i dalje vode, po ruskom ministarstvu obrane. 

- Operacija uništavanja formacija ukrajinske vojske se nastavlja - priopćilo je rusko ministarstvo obrane, uvjeravajući da ukrajinski pokušaji "duboke penetracije" u regiju Kurska "neće uspjeti".

VOJNA AKCIJA Ukrajina poručila: 'Naš upad u Rusiju posljedica je agresije'

Po nekoliko analitičara, napredovanje ukrajinskih snaga fokusirano je oko Sudže, ruskog grada s oko 5500 stanovnika koji se nalazi desetak kilometara od granice i u kojem se nalazi plinska stanica koja još uvijek šalje plin u Europu preko Ukrajine.

Na društvenim mrežama proširile su se snimke masovnog bježanja ruskih vojnika, ali i stanovnika Kurska. Ukrajinske snage navodno su zarobile više od 50 ruskih vojnika u blizini granice, prenosi Nexta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 09.08.2024.

    Covjek ako cita nase medije si misli da ih ukrajinci rasturaju ali realnost je da rusi prodiru sa 4 strana i zadnjih 6 mjeseci polako ali sigurno konstantno napreduju.

  • Mali Ivica11 09.08.2024.

    nit Rusi nit Ukrajinci ne mogu dobiti rat u ovakvoj situaciji....Zapad je svjestan da ovog momenta ne može poraziti Ruse....ali za 5-6 godina s pojačanom dopremom moćnog i preciznog oružja vjerovatno može poraziti Ruse.

  • Victoria Nuland 09.08.2024.

    Sve ide po planu Putinove trodnevne operacije iz 2022.

Komentiraj...
Vidi sve komentare