To je to što me zanima!

Trump navršio 78 godina, Biden mu čestitao: 'Od jednog starca drugome, godine su samo broj'

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da su Amerikanci više zabrinuti zbog poodmakle dobi Bidena, koji ima 81 godinu. Ali sa 78 godina, Trump je samo tri i pol godine mlađi
Vidi originalni članak

Donald Trump danas je navršio 78 godina, što će birače podsjetiti da su kandidati dviju glavnih stranaka koji se ove godine natječu za predsjednika SAD-a najstariji kandidati za tu dužnost u američkoj povijesti. Dob i mentalna oštrina u središtu su natjecanja između republikanca Trumpa i njegovog demokratskog suparnika, predsjednika Joea Bidena, često dobivajući više pozornosti nego suštinska politička pitanja uoči izbora 5. studenoga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da su Amerikanci više zabrinuti zbog poodmakle dobi Bidena, koji ima 81 godinu. Ali sa 78 godina, Trump je samo tri i pol godine mlađi i bio bi najstarija osoba ikada inaugurirana ako osvoji drugi mandat.

SIGURNOST GRANICA Donald Trump o migrantima: Ovaj se problem može riješiti i uvođenjem carina zemljama

Trump bi trebao govoriti u petak na rođendanskoj zabavi koju je za njega u West Palm Beachu na Floridi organizirala skupina okorjelih pristaša Club 47 USA. Tijekom predizborne kampanje, Trump nije eksplicitno postavljao pitanje Bidenove dobi, ali je nastojao iskoristiti svaku verbalnu pogrešku svog protivnika, kao i Bidenov sporiji hod, kako bi ga proglasio neprikladnim za Ovalni ured.

- Ne radi se o godinama, već o mentalnoj kompetenciji - rekla je glasnogovornica Trumpove kampanje Karoline Leavitt, tvrdeći da glasači mogu vidjeti kontrast između Bidena i Trumpa, za kojega je rekla da je "oštar poput žileta s elitnom izdržljivošću".

VIDEO IZ ITALIJE Kamo će on? Biden na skupu G7 izgledao potpuno izgubljen

Biden je odgovorio na pitanja o svojoj dobi rekavši glasačima da se usredotoče na njegova postignuća na dužnosti kao dokaza oštroumnosti i snage. Također je opisao Trumpa kao prijetnju demokraciji nakon njegovih nastojanja da poništi izbore 2020. i kritizirao njegove ponekad nerazgovjetne govore, kao i zapaljivu retoriku protiv imigranata.

- Sretan 78. rođendan, Donalde. Od jednog starca drugome: godine su samo broj - objavio je Biden na X-u zajedno s kratkim videom koji pokazuju kako se njegovi postupci i politika razlikuju od Trumpovih. Dodao je da su ovi izbori, međutim, "izbor". 

Predsjednički povjesničar Timothy Naftali rekao je da Trump svojim javnim nastupima projicira energiju, zbog čega se čini da je fizički vitalniji od Bidena, ali to ne znači da je Trump mentalno oštriji.

UPUTIO I ČESTITKU Joe Biden pisao Plenkoviću: 'Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela napredak...'

Allan Lichtman, profesor povijesti na Američkom sveučilištu u Washingtonu, koji je točno predvidio rezultat svih predsjedničkih izbora od 1984., rekao je da je Trump napravio gafove i širio lažne informacije u tolikoj mjeri da bi trebalo potaknuti više pitanja o njegovoj mentalnoj sposobnosti.

- Ljudi se nekako usredotočuju na pogreške koje je Biden napravio, dok potpuno ignoriraju to što se čini da je Trump potpuno odvojen od stvarnosti - rekao je.

Trump i Biden su jednaki u nacionalnim ispitivanjima javnog mnijenja, a Trump vodi u nekoliko država koje bi mogle odlučiti izbore u studenome. Prva televizijska debata 27. lipnja bit će važan test i za Bidena i za Trumpa.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Bufalo sir 15.06.2024.

    Trumpovi pristaše su sljedbenici zla, ........To so Demoni, vještci koji su pali pod njegov utjecaj i biti ce jako tesko ,nemoguce za povratak nazad........... Psiho, je uvjerio milijune weak minded maluomnih pojedinaca da su oni zrtve.......,Vidite strah i confusion se pretvori u nepromisljenu mrznju.........sto u konacinci sije chaos............... Najstrašnija cinjenica je ta sto zlo upravo uvjera na "Dobro"............................. Trump je bio katastrofa za Americko drustvo i svijet............... Da Trump ima neoranicenu moc svijeta vise nebi bilo,................Pred sam kraj je dokaz da je spreman na sve. ..............On vreba na labilnim osobama sa ispod projsecnom inteligencijom. .............Trumpziam nikada nece nestati i trebamo biti jako oprezni,...........Netko gori od njega se ne moze pojaviti..........Trumpove laži, zasijane u srcima psihopata iznjedrile su sjeme koje nije umrlo i nece biti uništeno,..........uvijek iznova ce niknuti i uroditi tamnim plodovima jako dugo,............vrlo vjerovatno zauvijek u ovom poretku/vremenu/svijetu.............

  • Bufalo sir 15.06.2024.

    Predsjednik svih ravnozemljasa,idiota,teoreticara zavjera je gotov i sljedi mu robija a oni obeglavljeni u panici jer su svjesni da vecu baudalu nece naci.Laki je malo nervozan...Dilužnl eshol. Zalosno ga je gledati.....

  • Bufalo sir 15.06.2024.

    Biden je ratni zlocinac........................ Ako netko treba u Haag onda su to svi živuci americki predsjednici. Dementni mafijaš koji se tuširao sa svojom kcerkom kad je ona bila tinejdžer, a sinu narkomanu namjestio posao za $80,000 mjesecno za koji nije imao nikakvog iskustva. I to gdje???................ U krajini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare