To je to što me zanima!

Thompson poručio: 'Nećemo prestati veličati pokliče i obilježja iz Domovinskog rata'

Predsjednik Republike Zoran Milanović priopćio je da ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH, a što se moglo vidjeti i čuti u Imotskom prije i tijekom koncerta
Vidi originalni članak

Pjevač Marko Perković Thompson poručilo je u četvrtak da "neće prestati pjevati pjesme iz Domovinskog rata, širiti ljubav prema domovini i veličati obilježja i pokliče iz Domovinskog rata", osudivši izjave predsjednika Republike i pučke pravobraniteljice povodom koncerta u Imotskom.

„Naravno da ćemo pjevati naše pjesme iz Domovinskog rata, isto kao i do sada, one ne bacaju sjenu na naše heroje iz Domovinskog rata već podsjećaju na hrabrost naših branitelja i na njihovu snagu stvaranja Hrvatske države kojoj ste nažalost vi trenutni predsjednik”, poručuje Thompsonov menadžment u objavi na Facebooku predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću.

„Promicatelj mržnje i podjela, promicatelj simbola koji su napadali Hrvatsku kao što je petokraka, naručitelj premlaćivanja hrvatskih branitelja u crkvi Svetog Marka i što sve nije radio, Zoran Milanović, slučajni predsjednik, optužio nas je kako pjevamo pjesme iz Domovinskog rata i kako kaže, tako bacamo u sjenu junake Domovinskog rata”, stoji u objavi.

Da će nastaviti pjevati pjesme iz Domovinskog rata kao što je „Bojna Čavoglave” (koja počinje pokličem Za dom spremni),  menadžment Thompsona poručuje i pučkoj pravobraniteljici Teni Šimonović Einwalter.

 „Osoba koja bi među prvima u našoj državi trebala poštovati odluke suda, ona s tolikim osjećajem moći izjavljuje kako unatoč odluci Visokog prekršajnog suda, ona bi kažnjavala Marka Perkovića Thompsona jer pjeva svoju pjesmu iz Domovinskog rata "Bojna Čavoglave".

SRAMOTA U IMOTSKOM Možemo: 'Slavljenje ustaštva znači slavljenje rasnih zakona'

Dodaju i kako bi pučka pravobraniteljica trebala biti prva osoba koja štiti obitelj i imovinu, a dala je javnu potporu novinarki Danki Derifaj pri provali u Thompsonov posjed na Žnjanu u Splitu.

Menadžment Thompsona proziva i pojedine medije jer  od svakog nastupa Thompsona žele napraviti nemili slučaj. 

„A vi pojedini novinari i mediji, kojima je jugokomunistička ikonografija prihvatljiva, odavno ste pročitana knjiga i vaše metode su nam poznate. Tamo gdje se okupljaju domoljubi ne možete podnijeti to zajedništvo i hrvatsku mladež, pa ako i nema incidenata i bilo kakvog nereda vi ga morate izmisliti”, stoji u objavi.

Zaključuju da neće prestati širiti ljubav prema svojoj domovini, neće prestati veličati obilježja i pokliče iz Domovinskog rata s kojima su branitelji prolijevali krv za željenom slobodom od jugokomunističkog terora.

„Veličat ćemo ih uvijek i svugdje i na koncertima, na sportskim terenima i na svim događanjima. Bez obzira koliko se oni trudili, pjesma koja je nastala u Domovinskom ratu 'Bojna Čavoglave', nadživjet će sve nas, živjet će koliko i Hrvatska, vječno!”, ističu.

Predsjednik Republike Zoran Milanović priopćio je da ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH, a što se moglo vidjeti i čuti u Imotskom prije i tijekom koncerta, nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj. 

KANDIDATKINJA ZA PREDSJEDNICU Selak-Raspudić o koncertu: 'Opet se vraćamo raspravi o ustašama i partizanima...'

"Ne smiju dobiti pravo javnosti bez sankcija, pogotovo ne smiju ostati bez reakcije državnih institucija koje su zadužene za javni red i mir, za poštivanje zakona", napisao je Milanović na Facebooku.

Pučka pravobraniteljica pozvala je pak dužnosnike na javnu osudu isticanja ustaških simbola te se obratila policiji i Državnom odvjetništvu zatraživši informacije o njihovom postupanju vezano za pojave prije, tijekom i nakon koncerta u Imotskom.

Podsjetila je pritom na dosadašnju konzistentnu praksu Visokog prekršajnog suda i Ustavnog suda oko toga da je ustaški pozdrav Za dom spremni nezakonit te simbolizira mržnju prema ljudima drugačije vjerske i etničke pripadnosti i manifestaciju rasističke ideologije.

Uoči koncerta u Imotskom na kojem su nastupili Mate Bulić, Dražen Zečić i Marko Perković Thompson, na glavnom se trgu pjevala ustaška pjesma „Evo zore, evo dana” posvećena ustaškim zločincima Jure Francetiću i Rafaelu Bobanu.

Neki od okupljenih imali su zastave s grbom s prvim bijelim poljem i pozdravom Za dom spremni. Nosili su HOS-ove majice i kao i majice s natpisom „Kroz Imotski kamioni žure“, što je stih iz ustaške pjesme „Jasenovac i Gradiška Stara,

Idi na 24sata

Komentari 153

  • pošteni_hrvat 10.08.2024.

    Markiša, revi koliko želiš, ali plačaj porez rvatino, a i svoj management plačaj.

  • DIaka Marinko 09.08.2024.

    Svi smo mi Thompson

  • DANG 09.08.2024.

    - Tog ratnog profitera,neonacistu ,pokvarenog huškackog smrada ,pokatolcenog kozojeba ,s falšin zubima slušaju samo maloumne duše..koje nemaju ,puno više od njega.. Muzicki osvrt :loš pivac(piva ka da sere bocu šampanjca) ,plagirani i nategnuti pastirski rock,.... loša produkcija s lošim glazbenicima (placenicima), ..loša koerografija i PR.. . Cila istina

Komentiraj...
Vidi sve komentare