To je to što me zanima!

Šef Jadrolinije nakon tragedije na Malom Lošinju: 'Trebamo se sada koncentrirati na sezonu...'

Do kraja dana ispitat će se svi svjedoci tragedije u Malom Lošinju potvrdili su iz Agencije za istraživanje nesreća na moru
Vidi originalni članak

Osobno uvijek sam odgovoran i osjećam odgovornost. Mislim da treba pričekati završetak ove istrage i vidjet ćemo koji će biti zaključci, kazao je predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta u intervjuu za RTL Danas. Istaknuo je da se treba koncentrirati na davanje podrške i pomoći obiteljima i ostalim pomorcima, kao i na sezonu koja je glavna misija ove tvrtke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Jadrolinija trenutno nema informacija o istrazi koja je u tijeku. Naravno da želimo da se to što prije završi, da imamo određene zaključke i da pokušamo u budućnosti izvući zaključke da se ovakve nesreće nikad više ne ponove. Posljednji remont broda Lastovo je bio prošle godine u 10. mjesecu i od tada on potpuno, konstantno plovi i održava ovu liniju i prema našem saznaju nije bilo nikakvih prekida uslijed tehničkog kvara - rekao je.

Sindikati posljednjih dana prozivaju i Ministarstvo i Soptu kao čelnog čovjeka Jadrolinije zbog nereagiranja na nepravilnosti, na propuste, na starost brodova.

- Vidite, naša flota se redovito održava. Svake godine redoviti remonti. Nakon tih remonta izdaju se pravovaljane svjedodžbe. Kroz tu godinu dana imamo redovite preglede Lučke kapetanije, imamo svoje sustave, procedure i mislim da i mislim da su brodovi Jadrolinije izuzetno, prvenstveno tehnički ispravni, a to pokazuje ovako velika flota i koliko dnevnih kretanja i putovanja. U sezoni imamo oko 600 dnevnih polazaka sa 57 brodova. Mislim da sve to govori nama u prilog - rekao je.

SALMONELA NA LOŠINJU Broj zaražene djece u porastu: Tridesetak je oboljelih, dijete iz Austrije ima tešku kliničku sliku

- Putnici mogu biti mirni, mi smo tvrtka s dugogodišnjom tradicijom i mislim da nema mjesta nikakvoj nelagodi. Mislim da mogu biti mirni i uživati u našem moru i našim brodovima i putovanjima prema našim prekrasnim otocima - dodaje.

Rekao je i koliku osobnu odgovornost osjeća nakon ovolike nezapamćene tragedije.

- Osobno uvijek sam odgovoran i uvijek osjećam odgovornost, ali mislim da treba pričekati završetak ove istrage i onda ćemo vidjeti kakvi će biti zaključci istrage, ali mislim da se mi sada moramo koncentrirati ne samo na podršku i pomoć obiteljima i svim ostalim pomorcima nego na sezonu jer to je glavna misija ove firme - govori te dodaje kako o ostavci trenutno nije razmišljao, ali je pod pritiskom.

dani žalosti VIDEO Na upravnoj zgradi Jadrolinije u Rijeci nakon teške nesreće izvješena crna zastava

Cilj mu je sada, kako kaže, da firma nastavi dalje funkcionirati. Čuo se i s resornim ministrom, a i on je šokiran tragedijom.

Podsjetimo, u teškoj nesreći na rivi u Malom Lošinju u nedjelju oko 15 sati na pomorce je pala više tona teška rampa Jadrolinijinog broda Lastovo, poginula su tri, a jedan pomorac je teže ozlijeđen te je helikopterom prevezen u riječku bolnicu.  Ozlijeđeni pomorac je stabilno i pri svijesti te nije životno ugrožen.

Na svim brodovima Jadrolinije zastave su spuštene na pola koplja, a na upravnoj zgradi u Rijeci izvješena je crna zastava žalosti.

TRAGEDIJA Agencija za istraživanje nesreća o Malom Lošinju: 'Izvješće će do kraja godine biti završeno'

U Gradu Malom Lošinju proglašeni su Dani žalosti – 12., 13. i 14. kolovoza, tijekom kojih će zastave biti spuštene na pola koplja na zgradi gradske uprave, javnim ustanovama i trgovačkim društvima, a otkazuju se svi programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima.

Do kraja dana ispitat će se svi svjedoci tragedije u Malom Lošinju, potvrdili su iz Agencije za istraživanje nesreća na moru. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • borosch 14.08.2024.

    ...also,jbt. Jeli to onaj pakšu adejzejovac,kao i ona Rus Oljeg,što svira cukur i laže RH piglu pug...Dabogda mu se mesje zazrlo,upm...Achmen...sretna vam velika gospava

  • MinyJet 14.08.2024.

    :'Trebamo se sada koncentrirati na sezonu...'::::::::Pojeo vuk ma:gare kao i Banetova prometna, premlaćivanje H:G:S-ovc:a na Platku, pijani žup:ani, oslobađ:ajuće presude za kr:ađu i kriminal...

  • dahvaul 14.08.2024.

    Mene zanima kaj taj uopće više radi tu u svakoj normalnoj zemlji bi sam dao ostavku ili bi dobio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare