To je to što me zanima!

'Mislili su da je gripa. Ameba mi je jela mozak. Doktori su rekli da imam 1% šanse preživjeti.'

Kali Harding je nakon jednog ljetnog kupanja dobila glavobolju. Ona se pretvorila u povraćanje i temperaturu od 40°C. Nakon odlaska doktoru, obitelj je saznala strašnu vijest...
Vidi originalni članak

Jedno sasvim obično ljetno kupanje u zabavnom parku Willow Springs u Arkansasu pretvorilo se u noćnu moru za tada 12-godišnju Kali Harding. Jedanaest godina nakon incidenta Kali je u razgovoru za People otkrila kako je preživjela naizgled nemoguće, doktori su joj davali samo jedan posto šanse za život. Imala je bakteriju koja joj je doslovno jela mozak.

- Bilo je ljeto i plivala sam se gotovo svaki dan na toj lokaciji. Tog dana sam sasvim slučajno upala u vodu koja mi je onda ušla kroz nos. Nisam ništa primjećivala tog dana, osim lagane glavobolje navečer. Mama mi je rekla da mi treba samo sna te sam otišla spavati - priča Kali, danas 23-godišnja tajnica i majka kćeri (1).

Glavobolja se nastavila i idućeg dana, a kako niti dodatan san nije pomogao, mama ju je odvela u bolnicu. Imala je temperaturu od 40°C.

- Povraćala sam, nisam mogla dići glavu. Da nije bilo mame, ugušila bih se. Odmah je znala da nešto nije u redu, nazvala je tatu i odvela me u Dječju bolnicu u Arkansasu - dodala je.

STRAŠNO Došao na pregled vida, rekli su mu da ima još 12 mjeseci života

Mislili su da je gripa, ali...

Tamo su doktori tvrdili da ima tek gripu i da će s njom biti sve u redu nakon nekoliko dana. Ipak, majka je bila ustrajna i govorila kako nikad nije vidjela ovakve simptome na meni.

- Napravili su lumbalnu punkciju kako bi mogli utvrditi što mi je. Bila sam toliko loše da su morali dva puta vadi tekućinu jer prvi puta nisu ništa uspjeli izvaditi. Plakala sam i vikala. Nakon što su dobili rezultate, u odvojenoj sobi rekli su mojim roditeljima da imam rijetku amebu u glavi koja polako jede mozak - ispričala je Kali.

- Doktori su rekli kako neću dočekati niti vikend, da ću umrijeti u nekoliko dana. Bila sam jako bolesna i davali su mi manje od 1 posto šanse za preživljavanje - rekla je.

Dugi oporavak

Preživjela je. I to nakon 22 dana provedena u komi. Kako kaže, bila je poput bebe koja je morala sve ponovno učiti. Nakon kome, mjesec dana provela je u rehabilitaciji i onda nastavila vježbati doma.

- Najviše sam imala problema s hodanjem. Nisam mogla dizati noge, padala sam po podu. Uz to, bojala sam se vode, nisam se htjela niti tuširati. Toliko sam se bojala nakon što sam saznala kako sam se razboljela.

U školu se vratila gotovo pola godine nakon svega što je prošla. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kurta Kinte 14.08.2024.

    Pajdo imo Trihinelozu najeo se nekih boboncica na Zrcu 5 dana partio i vidi cuda nema vise Trihinelozu kaze doktor medicinski fenomen hahahahahah 

  • vrucemije 14.08.2024.

    To i ja imam, ali doktori me uvjeravaju da je autizam

Komentiraj...
Vidi sve komentare