To je to što me zanima!

Balerina u Rusiji dobila čak 12 godina zatvora. Zbog 50 dolara!

Kseniji je prijetilo do 20 godina zatvora, a već se spominje i kako bi je ruske vlasti mogle 'iskoristiti' u nekoj budućoj razmjeni zarobljenika sa Zapadom...
Vidi originalni članak

Sud u ruskom Sverdlovsku osudio je američko-rusku državljanku Kseniju Karelinu (33) na 12 godina zatvora u slučaju izdaje, javlja ruska RIA i dodaje kako je Karelina slala novac za kupnju opreme i streljiva za ukrajinsku vojsku.

To je službena verzija iz Rusije.

POGLEDAJTE VIDEO: Ruska zastava skinuta sa zgrade u Kursku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priča ide ovako: Karelina je živjela i radila u Los Angelesu, primarni posao bio joj je onaj u spa centru, a bavila se i baletom. Jednom prilikom 2022. godine je donirala 51.80 dolara Razomu, humanitarnoj organizaciji koja prikuplja pomoć za Ukrajinu. 

OŠTEĆENA INFRASTRUKTURA I KUĆE Rusija evakuira još tisuće ljudi, Ukrajina tvrdi da napreduje: 'Situacija je složena i napeta...'

Za FSB, glavnu rusku obavještajnu službu - Ksenia je tako počinila 'državnu izdaju'. Ona je početkom godine iz SAD-a doputovala u Rusiju u posjet obitelji. 

Karelina je prvo uhićena zbog 'huliganizma' u Ekaterinburgu. Ruski mediji navode da je bila drska prema policajcima, kako je koristila vulgarne izraze, kako se opirala uhićenju... Uglavnom, zbog toga je 29. siječnja 'dobila' 14 dana u zatvoru. Ali onda se doznalo za njenu donaciju...

IZ MINUTE U MINUTU VIDEO Ukrajinci zarobili 102 pripadnika čečenske jedinice Ahmat: Najveći jednokratni ulov

- Od veljače 2022. godine ona aktivno radi na prikupljanju sredstava za jednu ukrajinsku organizaciju, koja novac korist iza kupovinu medicinske opreme, oružja i municije za oružane snage Ukrajine - oglasio se FSB nakon njezina uhićenja. A pri uhićenju su joj zavezali ruke lisicama i prekrili oči, kao da je riječ o najgoroj kriminalki. 

PREUZELI KONTROLU Zelenski: Naše snage i dalje napreduju u Kurskoj oblasti

- Naše aktivnosti su usmjerene na humanitarnu pomoć, edukaciju i zaštitu - poručili su iz Razoma nakon uhićenja Kareline.

Kseniji je prijetilo do 20 godina zatvora, a već se spominje i kako bi je ruske vlasti mogle 'iskoristiti' u nekoj budućoj razmjeni zarobljenika sa Zapadom...

PRIJETI MU 5 GODINA ZATVORA? U Rusiji uhićen Amerikanac: 'Odbio je dati dokumente, a onda je napao policiju...'

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Kokolo Moj 15.08.2024.

    Takve sudove trebamo u RH pa bi 90% političara koji su ikada bili na vlasti gulili dugogodišnje zatvore.

  • Cole Younger 15.08.2024.

    Ništa čudno u fašističkoj državi u kojoj se vrlo često pada kroz prozore , balkone ili se truju ljudi jer su izrekli nešto nepoćudno po mišljenju štakora iz Kremlja.

  • bembula 15.08.2024.

    putine, smeče jedno, ubit če te tvoji ko romuni svog. ili bolje ko iračani svog. nadam se tv prijenosu. bliža ti se kraj pa si malko nervozan. poubijat češ ti dosta svoji, a onda si ti na redu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare